szerző:
MTI

Az olasz média által az elmúlt napokban sokat kritizálta a Ferrari négyszeres vb-győztes német versenyzőjét, angol riválisa a védelmére kelt.

"Azt gondolom, hogy a sajtó egy kicsit több tiszteletet mutathatna Sebastian irányába" – írta Instagram-oldalán az ötödik Formula–1-es világbajnoki címére hajtó Mercedes-pilóta.

Sebastian Vettel a vasárnapi Japán Nagydíjon a negyedik helyen haladva belevágott egy kockázatos előzésbe, a manőver közben összeütközött Max Verstappennel (Red Bull), megpördült, és visszaesett a 19. pozícióba. Onnan végül megannyi előzés után hatodikként ért célba, de Lewis Hamilton nyert, és előnye 67 pontra duzzadt négy futammal a vb vége előtt.

Az olasz Autosprint magazin elveszettnek és lélektelennek titulálta a Ferrarit, amelynek cikke szerint a csapat a saját pilótája által elkövetett hibák áldozata lett. A Gazzetta dello Sport pedig arról írt, hogy Vettel "semmit sem tanul a hibáiból".

"El sem tudják képzelni, mennyire nehéz azt csinálni, amit mi csinálunk ezen a szinten, vagy bármely más sportolónak, aki a saját sportágában a legjobbak közé tartozik" – írta Hamilton. "Emberek vagyunk, és követünk el hibákat, de az számít igazán, hogy hogyan kerekedünk felül ezeken."

A 33 éves Hamilton a júliusi Német Nagydíj óta a 175 megszerezhető pontból 168-at gyűjtött be, miközben a 31 esztendős Vettel csak 93-at.

Ha a jövő vasárnapi Egyesült Államok Nagydíján nyolc ponttal többet szerez, mint Vettel, akkor a F1 történetének második ötszörös vb-győztese lesz. Ennél több címe csak a legendás német Michael Schumachernek van, aki hét vb-trófeát gyűjtött. Öt vb-diadalt eddig csak az argentin Juan Manuel Fangio aratott, még a "hőskorban", 1951 és 1957 között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ilyen magasan még nemigen énekelt Eminem (videó)

Ilyen magasan még nemigen énekelt Eminem (videó)

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Ázni hagyta feleségét Donald Trump Floridában – videó

Ázni hagyta feleségét Donald Trump Floridában – videó

Mint az IKEA-ban: kiadnak egy okostelefont, amit önnek kell összeszerelnie otthon

Mint az IKEA-ban: kiadnak egy okostelefont, amit önnek kell összeszerelnie otthon

Ma egész Kanada be van szívva

Ma egész Kanada be van szívva

Jó hír, ha iPadje van: érkezik rá a teljes értékű Photoshop

Jó hír, ha iPadje van: érkezik rá a teljes értékű Photoshop