szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megromlott a viszonya a tulajdonossal, akit kiküldött az öltözőből.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, október elején közös megegyezéssel szerződést bontott a labdarúgó-élvonalban a hatodik helyen álló Kisvárda csapata a nyáron érkezett Miriuta László vezetőedzővel. Az egyesület közleménye szerint azért távozott a tréner, mert nem egyeztek meg a futballról alkotott elképzelései a klubvezetésével. Az elválással azt szerették volna megelőzni, hogy "a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze".

A közleményből mindenki számára világossá válhatott, hogy megromlott a szakember és a klub vezetése közötti kapcsolat. Miriuta a román Digisportnak most elárulta, miért veszett össze Révész Attila sportigazgatóval (akire tulajdonosként hivatkozott).

"Az Újpest elleni bajnoki meccs szünetében éppen eligazítottam Gicu Grozavot, amikor észrevettem, hogy valaki ordibál az öltözőben. A klub tulajdonosa volt az, az egyik játékossal vitatkozott. Beléptem, és megkérdeztem tőle, hogy miért van itt, pénzt hozott-e a játékosoknak, aztán

megkértem, hogy hagyja el az öltözőt, mert rajtam, a stábon és a játékosokon kívül ott senkinek sincs keresnivalója. Azt válaszolta, rendben. Azóta csak e-mailen kommunikáltunk.

Az utolsó meccsen biztonsági őrt állíttattam az öltöző ajtaja elé, és azt mondtam neki, hogy még az anyámat sem engedheti be. A tulajdonos másnap felhívott, és közölte, hogy nem folytatjuk a közös munkát."

Péntek reggel Révész Attila a magyar DIGI Sporton reagált Miriuta állításaira. Szerinte egy szó sem igaz abból, amit a tréner elmondott. "Nem is értem, hogy Laci miért mond ilyet. Megbeszéltük az elválás feltételeit, ami lehetett volna más is. De ha ő ezt így gondolja, akkor örülök neki, hogy ő ilyen egyszerűen kezeli ezt a helyzetet."

Révész azt elismerte, hogy az Újpest elleni meccs szünetében bement az öltözőbe, de azt állítja, nem kiabált, csak Gosztonyi sérüléséről érdeklődött. "Olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert nemcsak Grozavnak, a többieknek sem tartott soha taktikai utasítást, szinte nem is járt be az öltözőbe" – magyarázta a sportigazgató, aki szerint mindig fejetlenség volt ott, "úgy telefonáltak a játékosok, mintha kártyapartin lennének".

Révész szerint a "butaságokkal", amiket Miriuta elmondott, csak magáról állított ki szegénységi bizonyítványt. "Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel elváltunk, mert azért ez nem így indult. Zárójelben teszem hozzá, hogy

az igazi okokat nem fogom elmondani. Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni.

A szerződésében egyértelműen benne volt, és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, mint hogy felmondjunk" – folytatta Révész, hozzátéve: ő nem teregeti ki a szennyest, a nyilatkozatot is csupán azért engedte meg magának, mert Miriuta is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt.

(via 24.hu, DIGI Sport)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?