szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Áprilisban talán már össze lehet rakni a 2020-as versenynaptárat – reménykedik a sorozat első embere.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nyári kezdéssel és új, átalakított versenynaptárral, valamint 15-18 hétvégével számol Chase Carey, a Formula–1 elnöke.

Carey hétfőn késő este adott ki közleményt, amelyben azt írta, elkötelezettek a 2020-as idény megrendezés mellett. "Egyelőre nem lehet megjósolni, mikor javul majd a helyzet, de biztosan javulni fog, ők pedig akkor készen állnak majd elindítani a vb aktuális idényét" – ígérte.

A 22 verseny közül négyet-hetet egész biztosan nem tudnak megtartani, az idény eredetileg tervezett november 29-i befejezése pedig biztosan csúszni fog.

Carey hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben nem áll rendelkezésre elegendő és megfelelő információ ahhoz, hogy elkészítsék a naptárat, de arra számít, hogy a következő hónapban ebben a tekintetben is javul a helyzet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor hvg360

Padlón a sportvilág, közben készülni kellene az olimpiára

A labdarúgó-Európa-bajnokságot az idén már nem tartják meg, és veszélybe került a tokiói nyári olimpia megrendezése is a koronavírus-járvány miatt. A sporteseményeket világszerte törlik, ami mindenütt felborítja az aprólékosan egyeztetett menetrendet.