szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csapat felfüggeszti a május vége óta tartó edzésmunkát.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A váci NKSE kézilabdázói május 25-én kezdték el a közös munkát a koronavírus okozta leállás után. Mint Facebook-oldalukon írták, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva kezdte újra az edzéseket: heti két alkalommal vértesztet végeztek, amely minden alkalommal negatív lett a játékosoknál. A teszt mellett minden nap megmérték a játékosok és a szakmai stáb testhőjét, ügyeltek a kézfertőtlenítésre is,

ám ezek dacára több játékosuk megfertőződött.

"Sajnos, hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19-tünetek, amely íz- és szagérzékelés-vesztést jelentettek" – közölte a klub kedden. A tünetek megjelenése után elvégzett PCR-teszt 10 főnél mutatta ki a koronavírus-fertőzést. A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos eredménye negatív lett – írták közleményükben.

A pozitív eredményeket produkáló játékosok tünetmentesek, a szabályok szerint 14 napos karanténba vonulnak. Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20-a után kezdődhet el újra a közös munka, addig szüneteltetik. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!