szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi elnökség többmilliárdos tartozást halmozott fel.

A hatóságoknak kell kideríteniük, kik a felelősek azért, hogy 3,5 milliárd forintos hiány mutatkozik a Magyar Teniszszövetség költségvetésében – mondta Markovits László, a szervezet új alelnöke, a Vasas SC elnöke a Magyar Nemzetnek.

Markovits szerint a korábbi elnök, Szűcs Lajos irányítása alatt az elnökség átláthatatlanul működött,

a hatalmas hiány pedig sokkoló, a szövetség ugyanis hajszálra van a felszámolástól.

A korábbi Davis-kupa játékost hétfőn választották meg a szervezet alelnökévé, akkor, amikor Lázár János annak elnöke lett. Markovits szerint a új vezetőség egyelőre sötétben tapogatózik, hiszen csak az átadás-átvétel lezárultával lesz világos, milyen hatályos szerződéseket kötött az előző vezetés.

Azt az alelnök már most kijelentette: a jövőben az nem fordulhat elő az, ami korábban Fucsovics Mártonnal, mert támogatói szerződést csak utánpótláskorú játékosokkal köt majd a szövetség, a profikkal profi megállapodásra van szükség. Olyanra, amelyben objektíven lefektetik mindkét fél kötelezettségeit, és a sportolók aktuális világranglista-helyezésével is számolnak.

A cikkben emlékeztettek, hogy a hétfőn megválasztott új elnök – akit maga Orbán Viktor kért fel a feladatra – egyértelművé tette: számít a korábbi játékosok tapasztalatára, és ezt Markovits is megerősítette. A továbbiakban Kapros Anikó, Szávay Ágnes, Sávolt Attila és Bardóczky Kornél is közelebbi munkakapcsolatba kerülhet a szövetséggel.

Markovits úgy fogalmazott, nagyon bízik a tisztújítás alkalmával megválasztott személyekben, és mindenekelőtt átlátható viszonyokat szeretnének teremteni. A közgyűlés már meg is tartották az alakuló elnökségi ülést, amelyen hivatalos határozatokkal kezdték meg a jogi, pénzügyi és sportszakmai átadás-átvételt. „Mindez elengedhetetlen az érdemi munka elkezdéséhez, de a következő hetek már az új szakmai struktúra kidolgozásáról is szólnak” – magyarázta Markovits, hozzátéve: elképzelhető, hogy bizonyos tisztségekre a direkt kinevezés helyett pályázatot írna majd ki. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a főtitkár pozíciója is ilyen lehet a jövőben, ám ezt az információt az alelnök nem kívánta kommentálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!