szerző:
Fekő Ádám
Tetszett a cikk?

A hivatalos adatok szerint majdnem háromszázzal többen nézték meg a Fradit az elképzelhető legmagasabb számnál.

A magyar futballmeccsek nézőszámának kozmetikázása az egyik legősibb sportszokás itthon, de akkorát eddig senki nem túlzott talán, mint a Kisvárda a péntek este 0-2-re elvesztett FTC elleni meccsén: a klub hivatalos honlapja szerint 3122 néző tekintette meg a meccset a Várkerti Stadionban.

Ez már csak azért is gyanús lehet, mert a közvetítés alapján volt ott üres hely, de a történet akkor áll össze egésszé, ha kiderül, hogy a 2018-ban átadott stadionban 2850 hely van.

Felmerülhet a kérdés, hogy pontosan hol férhetett el a maradék háromszáz néző, ami kis túlzással a teljes stadion tíz százalékát jelenti? A 2,5 milliárd forintért épült stadionban kilenc skybox van, de oda nem férhetne be ekkora tömeg, ahogy a kerítésnél álldogálókat sem szokták beleszámolni a statisztikákba.

©

Az anomáliával kapcsolatos kérdéseinket feltettük Seszták Miklós fideszes országgyűlési képviselő csapatának is, de hírünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Papíron a volt fejlesztési miniszternek nincs köze a csapathoz, puszta véletlen, de az ő felemelkedésével egy időben került rengeteg pénz a városba, drágult az eredeti terv hússzorosára az új stadion, került és fel a csapat az NB III-ból az NB I-be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla