szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A KESMA sportlapja nagyon örül az idő közben érkezett szponzoroknak, az új stadionnak is, majd a végén kiderül, hogy a Fidesz pártigazgatója tökéletes példa Seneca bölcsességére is.

Hipnotikus erejű összefoglalóval ünnepelte a Nemzeti Sport Kubatov Gábor Fradi-elnökségének tíz évét: már az szokatlan, hogy bármilyen klubelnök produkcióját ennyire lelkesen ünnepli egy sportújság még akkor is, ha véletlenül épp a Fidesz pártigazgatójáról is van szó, de a cikket jegyző Csillag Péter igazi hőstörténetet költött az előtte romokban lévő klub felvirágoztatásához.

Az elején még nehéz eldönteni, szándékos fricska-e Kubatov tíz évvel ezelőtti beszédének visszaidézése, amiben elmondja, “pénzt nem ígérhetek, hiszen egyetlen szponzor sem áll mögöttem, csak a tisztességem”, de pár mondattal később már biztosak lehetünk benne, hogy nem az. A méltató cikk ugyanis nem említi a Kubatovtól nyilván teljesen függetlenül érkezett szponzorok között a magyar államot, a magyar állami cég MVM-et, vagy a korábban még a mezen is feltűnő Fővárosi Csatornázási Műveket sem, csak úgy általában örül a szponzorok sokaságának, és persze az új stadionnak is.

A cikk külön kitér a szurkolói kártya és a vénaszkenner sikerére is: “Bár a Kubatov Gáborhoz kötődő újítás egyes szurkolói csoportokból heves ellenállást váltott ki, az évekig húzódó feszültséget sikerült kezelni, a ferencvárosi stadionban ma korszerű és kulturált körülmények között lehet mérkőzést nézni” - áll a cikkben, azonban azt elhallgatja, hogy a megegyezés annyit tesz: azoknak a szurkolóknak nem kötelező már használni azt, akik miatt bevezették az egészet.

A cikk nem áll meg az adatok száraz felsorolásánál, hanem mélyéget is ad az egésznek: “Egy 2015-ös sajtótájékoztatóján a Ferencváros irányításával kapcsolatban a római filozófus, Seneca bölcsességére hivatkozott: ‘Tudnod kell, melyik kikötő felé tartasz, mielőtt be akarnád fogni a jó szelet, mely odarepít.’ Az elmúlt tíz év igazolta, a Ferencváros első embere ismeri a kikötőt’ - zárul az írás.

Most mondanánk, hogy a cikk szinte az FTC-alapító Springer Ferenc magasságába emelte Kubatovot, de ezzel elkésett volna: ifj. Knézy Jenő már 2019-ben megtette a köztévén.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A DIGI megvásárlása után tovább terjeszkedne a 4IG

A DIGI megvásárlása után tovább terjeszkedne a 4IG

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában