szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mi kérdeztünk, Önök válaszoltak. A legtöbben a francia válogatottat tartják a legesélyesebbnek, azonban akadtak egészen meglepő tippek is az Eb győztesét illetően.

Európa focizik
Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.
A cikksorozat támogatója a VOLKSWAGEN

Ismerje meg a Volkswagen új, teljesen elektromos modelljeit! Fedezze fel az ID.3 és az ID.4 modelleket honlapunkon vagy márkakereskedéseinkben!

hirdetés
Friss cikkek a témában

„Ön szerint ki nyeri az Európa-bajnokságot?” – tettük fel a kérdést csütörtökön olvasóinknak, Önök pedig úgy döntöttek, megosztják velünk a véleményüket. A tippek összesítése után kijelenthető, hogy a hvg.hu olvasói szerint Franciaország a legesélyesebb a végső győzelem behúzására, ők a szavazatok 27,3 százalékát zsebelték be.

A második helyen a német válogatott áll, a voksok 19,4 százalékával.

Haza húz a szívünk, főleg, hogy a 2021-es Európa-bajnokság részben magyar rendezésű. Szavazóink 11,3 százaléka úgy véli, hogy Magyarországnak reális esélye van idén megnyerni az Eb-t. Kívánjuk, hogy nekik legyen igazuk.

A negyedik, ötödik és hatodik befutó között igen szoros a különbség: Anglia (9,2 százalék), Olaszország (8,9 százalék) és Belgium (8,3 százalék) között elég kicsi az eltérés, Portugália és Hollandia viszont már jócskán lemarad tőlük 5,5, illetve 2,5 százalékos szavazati arányával.

Jöjjenek az igazán különleges tippek! Meglepő, de többen tartják Észak-Macedóniát is esélyesnek, rájuk olvasóink 1,5 százaléka húzta az X-et, azonban nem volt olyan ország, ami ne kapott volna egyáltalán szavazatot. Így igen, kapott voksot Ausztria, Csehország, Dánia, Finnország, Lengyelország, Oroszország, Skócia, Szlovákia, Svédország, Svájc, Törökország, Wales, de még Ukrajna is. A legmeglepőbb, hogy a 2018-ban világbajnoki ezüstérmes horvátokat pusztán válaszadóink 0,9 százaléka tartja befutónak az Európa-bajnokságon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Itt visszanézheti az egész napos híradásunkat a foci-Eb első napjáról

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon négy helyett öt év után, de újra összecsapnak a kontinens legjobb futballválogatottjai, a torna első meccsén Törökország játszik Olaszországgal. Kezdődik a 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság – élő közvetítésünkben egészen a döntő lefújásáig minden nap beszámolunk a legfontosabb tudnivalókról.