Tetszett a cikk?

Az Oracle és a PeopleSoft egyesülése után a vállalatirányítási szoftverek piaca felbolydult, hiszen senki sem tudhatja, hogy a két nagy cég összeolvadása valóban olyan zavartalan lesz-e, mint ahogy ígérik. A konkurensek (köztük az SAP) persze e helyzetet igyekeznek felhasználni a bizonytalankodók megszerzésére.

Az Oracle és a PeopleSoft fúziójának hírére a konkurens termékek gyártói elérkezettnek látták a percet, hogy kibővítsék piaci részesedésüket az egyesülő vállalatok kárára. Bár az Oracle a minap bejelentette, hogy az egy meg egy több, mint kettő, hiszen a legjobb technológiáikat használhatják fel a jövőben megjelentetendő (egyébként Project Fusion néven tervezett) termékeikben. Ez azonban – mint beszámoltunk róla – nem tántorította el a Microsoftot, hogy migrációs programot hirdessen az egykori Oracle, PeopleSoft és J.D. Edwards ügyfeleknek. Most pedig a német SAP konszern jelentette be, hogy hatalmas kedvezményeket nyújtanak azoknak, akik átpártolnak hozzájuk.

Mi több a walldorfi cég megvásárolta a TomorrowNow nevű céget, amely a PeopleSoft ügyfeleknek nyújt termék-támogatást és egyéb háttérszolgáltatásokat. Az SAP-nek megvan minden reménye, hogy sikeresen zárja ezt az akcióját, ugyanis Észak-Amerikában, amely érthetően termékeinek egyik legfontosabb piaca, az elmúlt másfél évben 22 százalékkal növelte részesedését. Ráadásul, mint Shai Agassi, az SAP igazgatósági tagja elmondta, véleményük szerint az Oracle ígérete, hogy a Project Fusion 2008-ban megjelenik, nagyon optimista. Mivel az SAP sem áll meg a fejlesztésekkel, biztos benne, hogy sikerült olyan technológiai előnyre szert tenni a Java alapú szoftverek fejlesztésében, amely lehetővé teszi piaci részesedésük további növelését.

Mindazonáltal jelenleg az észak-amerikai piacon az Oracle a vezető szoftvertársaság, s hacsak nem következnek be előre nem látható negatív események, ezt a pozíciót alighanem meg is őrzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Fejlesztőközpontot hoz létre az Oracle Magyarországon

Az Oracle Európa, Közel-Kelet és Afrika központja Magyarországon hozza létre az adattárház és üzleti intelligenciarendszerek fejlesztő központját - jelentette be Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter csütörtökön a Médiahajón.

hvg.hu Tech

A Microsoft az Oracle ügyfeleinek elszipkázására készül

A Microsoft bejelentette, hogy új migrációs programot indít azoknak a vállalatoknak, amelyek a PeopleSoft World (korábban J.D. Edwards), a PeopleSoft EnterpriseOne (korábban szintén J.D. Edwards) vagy a PeopleSoft Enterprise rendszert használják. A migrációs program nem titkolt célja, hogy megszerezze a cég azon ügyfeleit, akik a vállalat Oracle által történt felvásárlása miatt bizonytalanságban érzik magukat.

Gazdaság

A csatabárd elásva: Microsoft – Oracle együttműködés

Egy meglehetősen száraz szakmai bejelentést tett együttműködésük kiterjesztéséről a Microsoft és az Oracle. Ebben nem volna semmi különös, ha a két társaság ne lett volna egymásnak kérlelhetetlen ellensége, s a cégfőnökök közötti vetélkedés ne lenne közmondásosan ismert. A mind látványosabb összeborulásnak azonban messzemenő hatása lehet a világ informatikai piacára.

hvg.hu Tech

Larry Ellison felvázolta az új jövőképet és termékstratégiát

Az Oracle és a PeopleSoft cégek egyesülésével a világ legnagyobb vállalati szoftvereket fejlesztő cége jött létre. A fúzió – mint mindig – reményeket és kétségeket is a felszínre hozott. Az Oracle vezetői a Redwood Shores-i „jósdából” az egész világot igyekeztek megszólítani, s meggyőzni: minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg lesznek elégedve.

Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját