szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.

Az SAP Labs Budapest 2005 májusában 50 fővel kezdi meg működését. A magyarországi központ az SAP ellátásilánc-kezelő alkalmazásainak fejlesztéséért lesz felelős. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter elmondta: az SAP 100 millió forint nagyságrendű támogatást kapott.

Claus Heinrich szavai szerint a beruházás értékét egy szoftverfejlesztő központ esetében nehéz meghatározni. A magyarországi laboratórium kialakítását Claus Heinrich elsősorban az ország jó fekvésével, a jól felkészült szakemberekkel, a kormány kiváló együttműködésével indokolta. Hozzátette: a döntésben szerepet játszott az is, hogy szeretnének közel lenni a jövőbeni növekedési piacokhoz.

Kóka János kiemelte: az SAP tavaly több mint 1 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre, a magyar állam 0,75 milliárd forintot fordított e tevékenység támogatására. Hozzátette: a tervek szerint 2010-re megdupláznák a k+f kiadásokat.

Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: tavaly a magyarországi leányvállalat összárbevétele 7,37 milliárd forint volt, ami 8 százalékos csökkenés. Mint elmondta, ennek elsősorban az az oka, hogy a cég erőteljesen ki van szolgáltatva egy-egy jelentősebb projektnek. "”olt olyan projekt tavaly, amellyel nem tudtunk sikert elérni" – fogalmazott az ügyvezető igazgató. Ennek ellenére a magyarországi cég üzleti eredménye tavaly 77 százalékkal nőtt, és meghaladta a 429 millió forintot. A növekedést elsősorban a hatékonyság növelésével érték el – mondta Vahl Tamás.

A szoftver üzletág 4 százalékkal csökkent, a bevétel 4,35 milliárd forintot tett ki. A szolgáltatási üzletág árbevétele 2,69 milliárd forint volt tavaly, míg egy évvel korábban 3,2 milliárd forintot tett ki. Az anyavállalat tavalyi összárbevétele 7,5 milliárd euró volt, ez 7 százalékos emelkedés 2003-hoz viszonyítva. Az árfolyamhatást korrigálva ez 10 százalékos növekedés. A cég üzemi eredménye 2 milliárd euró, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A nettó eredmény 1,3 milliárd euró, míg egy évvel korábban 1,1 milliárd eurót tett ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tech

Már az SAP foga is az Oracle ügyfeleire fáj

Az Oracle és a PeopleSoft egyesülése után a vállalatirányítási szoftverek piaca felbolydult, hiszen senki sem tudhatja, hogy a két nagy cég összeolvadása valóban olyan zavartalan lesz-e, mint ahogy ígérik. A konkurensek (köztük az SAP) persze e helyzetet igyekeznek felhasználni a bizonytalankodók megszerzésére.

Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt

Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás