szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vivienne a virtuális barátnő szereti a virágokat és a csokoládét, éppen úgy, mint hús-vér társai, de nem okoz szívfájdalmat.

Az Artificial Life nevű hongkongi szoftverfejlesztő cég fejlesztette ki Vivienne-t – akinek számítógéppel szintetizált hangja, videoképe és szöveges üzenetei is vannak – férfiak számára fejlesztették ki, akik 3G mobiltelefonjukra telepíthetik fel havi 6 dollárnak megfelelő összeg ellenében.

Az előfizetési díj nem foglalja magában a digitális hölggyel folytatott beszélgetések díját, csupán azt, hogy Vivienne bármikor felhívható, s készen áll a mobilkapcsolatra. Vivienne barátai nem csak cseveghetnek kedvesükkel, hanem ajándékot vásárolhatnak a számára, sőt feleségül is vehetik egy virtuális ceremónia keretében, aminek következtében virtuális anyóst is kapnak.

Néhány virtuális ajándék havi 0,5-2 dolláros előfizetés kiegészítéssel arra is rendelkezésre áll, hogy az anyóst lehessen meglepni a családi béke érdekében.

A 3G technológia lehetővé teszi a barátnőt szolgáltató operátorok számára a korábbiaknál gyorsabb és olcsóbb adatátvitelt, csupán a magasabb indítási költségek terheit kell viselni. A szélessávú kommunikációnak köszönhetően Vivienne három dimenzióban mozog, s rengeteg helyszínen megfordul az áruházaktól az éttermekig vagy a repülőterekig.

A digitális kedves 35 ezer különböző témáról tud csevegni és hat nyelven képes megszólalni. (Arról nincs információnk, hogy magyarul tud-e, vagy szándékában van-e megtanulni?)

Bár a 3G telefonok pillanatnyilag az összes mobilkészüléknek csak a 2 százalékát teszik ki a világon, de Vivienne előtt nagy jövő áll, mert a szélessávú hálózatok szélsebes fejlődésbe kezdtek. Vivienne májusban lép ki először Hongkongból, s Malajziában és Szingapúrban mutatkozik be. Európába késő ősszel jut el, míg Amerikába csak az év végén.

Vivienne-t alighanem egy virtuális barát is követi a hölgyeknek és egy másfajta virtuális barát a férfiaknak is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Infinit Tech

A 3G még az idén sem tudott áttörést elérni

A világméretű mobilkészülék-eladások 23 százalékkal emelkedtek a harmadik negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához, és 7 százalékkal az előző negyedévhez képest, ami 146,1 millió eladott készüléket jelent az említett időszakban – állapította meg az IDC piackutató cég.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A Vodafone 16,5 milliárdért jut 3G licenchez

A Vodafone Magyarország Rt. 2004. december 21-én jogosultságot szerzett a magyarországi UMTS tendert kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóságtól a harmadik, ún. B frekvenciablokk 15 éves használatára.

Hetvenezer forintba is kerülhet a szabadulás a karanténból

Hetvenezer forintba is kerülhet a szabadulás a karanténból

Koronavírus: 24 új fertőzött, két idős halott

Koronavírus: 24 új fertőzött, két idős halott

Karácsony Gergely a cicáját promózza

Karácsony Gergely a cicáját promózza