szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Macen viszonylag sok szoftver találunk, amelyek segítségével látványos...

Macen viszonylag sok szoftver találunk, amelyek segítségével látványos produktumokat állíthatunk elő, néhány kattintással, pilótavizsga nélkül.
Az viszont még Macen is meglepő, ha 3D térben készíthetünk el látványos videókat, különleges effektekkel és mozgásokkal, anélkül, hogy előtte hónapokig tanulmányoznánk az ehhez szükséges program működését.
A Kinemac éppen ilyen program. Profi 3D animációs alkalmazás, mindössze 3 Mbájtba sűrítve, olyan felülettel, amelyet egy nap után már úgy használhatunk, mintha mi terveztük volna. Ehhez nem kell mást tennünk, vagy végignézni néhány minta projectet, amelyeket ingyenes letölthetünk a készítő honlapjáról (www.kinemac.com).


Komplett animációkat állíthatunk össze vele, vagyis akár a zenei aláfestést és a hangeffekteket is a programon belül igazíthatjuk a látványhoz.
Ha egy objektumon videót szeretnénk látni textúraként, a vidd és dobd módszerrel egyszerűen megoldhatjuk. Beállíthatjuk a megvilágítást, a kameraállásokat és mindezt, -az objetumok jellemzőivel egyetemben - kedvünkre módosíthatjuk az idősávon, így alakítva az animációt.
Ha éppen 3D-s, animált grafikonok előálításán törjük a fejünket, szintén érdemes próbára tennünk ezt a szoftvert, hiszen a Kinemac ehhez is rendelkezik eszközökkel. Ráadásul elegendő egy tabulátor jelekkel tagolt szöveges fájlt importálnunk, abból a program már automatikusan is képes elkészíteni a grafikont és persze az animációt.
Ha RTFD szövegeket használunk (formázott szöveg, beágyazott képekkel), pillanatok alatt elkészíthetünk egy látványos stáblistát.
Importálhatunk különböző 3D objektumokat is (3DS, OBJ, SVG stb.) az elkészült animációt pedig különböző videóformátumokba exportálhatjuk.
Készíthetünk vele reklámfilmeket, TV spotokat, termékbemutatókat, vagy éppen látványos videóprezentációkat. Ha valamire, a Kinemac-re valóban igaz a „kicsi a bors, de erős” mondás.
VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

FCS2: Dobozolt Hollywood

E szoftvercsomag Emmy-díjas elődjét használták sok hollywoodi szuperprodukció...

Autóroncsot fogtak a forgalomban a szolnoki rendőrök

Autóroncsot fogtak a forgalomban a szolnoki rendőrök

Elindult magától a Tesla, egy másik autós azt hitte, elszabadult, így megpróbálta megállítani

Elindult magától a Tesla, egy másik autós azt hitte, elszabadult, így megpróbálta megállítani

A nemzeti konzultáció hirdetésére használja a kormány a koronavírus elleni oltásregisztrációt

A nemzeti konzultáció hirdetésére használja a kormány a koronavírus elleni oltásregisztrációt