szerző:
techline.hu

Készítsünk címlaplányt, mint a profik!

Készítsünk címlaplányt, mint a profik! Az eljárás igen egyszerű és "photox" néven ismerik a grafikusok - főleg (felnőtteknek szóló) magazinokban találkozhatunk ezzel a "földöntúli" kinézetű manipulációs eljárással. Sokak elkeseredésére mi ezt az effektet most nem egy akt-, hanem egy portréfotón mutatjuk be - dehát ez végül is tudástár és nem erotikus oldal... (aktokon is így működik mellesleg).

Előtte és utána.. Lássuk hogyan készül!

Először is válasszunk egy képet, ami még nincs manipulálva, tehát látszanak a bőr egyenletlenségei, apróbb hibák, stb. Mi a Stock Exchange egyik fotóját használtuk - www.sxc.hu. Ha szükséges használjuk picit a HealingBrush-Tool -t, hogy eltüntessük az apróbb foltokat, pöttyöket. Ezzel azonban nem oldottuk meg a problémát - a hölgy még mindig nem néz ki "címlap lánynak".

Az eredeti fotó (sxc.hu)

Duplikáljuk tehát a réteget (CTRL+J) és alkalmazzunk egy drasztikus Filter>Noise>Dust & Scratches szűrőt,  9-es "radius" értékkel a threshold pedig legyen 0. Az eredmény elég borzasztó, de most jön a trükk!

A filter után...

Ha már a filtereknél tartunk, akkor használjunk egy kis blur-t is: Filter>Blur>Gaussian Blur az érték legyen valahol 2 és 5 között. Most hozzunk létre egy maszkot az effektezett réteg mellett (add layer mask). Kilkkeljünk a maszk ikonjára a réteg palettán, és nyomjuk meg a CTRL+I (invert mask) kombinációt - ezzel invertáltuk a maszkot, ami gyakorlatilag eltünt! De ez nem baj, hiszen ha elkezdunk a brush (ecset) eszközzel és fehér színnel festeni a maszkon, akkor szépen lassan előtűnik az alatta levő réteg.

Invertáljuk a maszkot

"Festegessünk" kicsit az ecsettel - azokon a területeken ahol javítani akarjuk a bőrfelületet - hagyjuk ki tehát a szemeket, szájat, hajat és minden egyebet. A többit nyugodtan lefedhetjük... Ha elégedettek vagyunk az erdménnyel, akkor jelöljük ki az ajkakat, másoljuk őket egy új rétegre, majd ezt a réteget állítsuk "multiply"-re vagy "overlay"-re (a felhasznált fotótól függ.) Ha megvagyunk ennek a rétegnek az átlátszóság (opacity) értékét vegyük lejjebb (kb. 40%-ra). Végül füzzük össze a rétegeket (flatten image), duplikáljuk megint a réteget illetve most már a képet, és a felső réteget állítsuk "overlay"-re vagy "multiply"-re, és vegyük le az opacity-t. Ezzel kicsit "teltebb" lesz a kép.

Nos, ezért van, hogy a magazinokban minden lány olyan tökéletes...

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hasogdzsi-ügy: a szaudiak továbbra sem ismerik el a gyilkosságot

Hasogdzsi-ügy: a szaudiak továbbra sem ismerik el a gyilkosságot

Úttörő gyógyszeres kezeléssel növelik a mellrákban szenvedők életesélyeit

Úttörő gyógyszeres kezeléssel növelik a mellrákban szenvedők életesélyeit

Negyven éve halt meg a németfalui cigánytelep keserű hőse, Cséplő Gyuri

Negyven éve halt meg a németfalui cigánytelep keserű hőse, Cséplő Gyuri

Márki-Zay: Még egyetlen zsarnok sem adta át a hatalmát önként - videó

Márki-Zay: Még egyetlen zsarnok sem adta át a hatalmát önként - videó

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Váratlanul lemondták Gálvölgyi János kaposvári előadását

Váratlanul lemondták Gálvölgyi János kaposvári előadását