szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Public Domain Torrents oldalán elérhető filmek esetén szerencsére nem kell...

A Public Domain Torrents oldalán elérhető filmek esetén szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy valami illegális letöltésbe keveredünk. Az itt található, több mint félezer mozi- és rövidfilm ingyenesen és legálisan letölthető, mivel ezeknek már elévültek a szerzői jogai. A múlt évszázad első felében készült filmek között műfajok alapján is válogathatunk. A jelenleg 555 alkotást tartalmazó gyűjtemény több változatban tartalmazza az egyes filmeket. Valamennyinek van számítógépen vagy asztali Divx lejátszón megtekinthető változata, de sok elérhető iPodra, Zune-ra, Portable Playstationra és PDA-ra optimalizálva is. Mindegyik változatban az a közös, hogy egy torrent kliens szükséges a letöltésükhöz. A legnagyobb felbontású változatok CD méretű (700 MB) AVI fájlok, a kisebbek MP4 formátumúak és 100-400 Mbájtosak.

Ez a legális torrent oldal a filmművészet kedvelőinek aranybányája

Aki nem akar a letöltéssel bajlódni, az sem marad ki e remek szolgáltatásból: a filmek ugyanis CD-n vagy DVD-n is megrendelhetők. Ez persze már nem ingyenes, de az ár igazán alacsony. Egy DVD változat például mindössze 5 dollár, a PSP-re vagy az iPodra optimalizált filmek  pedig darabonként 50 centbe kerülnek. Ilyenkor a minimális megrendelési összeg 5 dollár. A lemezek szállítási költsége Magyarországra 5 dollár.

Chaplin és Popey sem hiányzik a kínálatból

Arra is van mód, hogy online nézzük a filmeket, legalábbis azokat, amelyek mellett egy kis Google Video logo található. A stream indítása után nem kell várakozni, hátradőlhetünk a székünkben, és már nézhetjük is a mozit.  A filmek adatlapjáról megtudhatjuk a hozzájuk tartozó fontosabb információkat, a készítés időpontját és az alkotók, szereplők nevét és persze a rövid történetet. A jórészt fekete-fehér filmek között olyan különlegességeket is találhatunk, mint a Metropolis, a Nosferatu vagy a Flash Gordon. Természetesen a Buster Keaton vagy Bruce Lee filmek sem hiányoznak az oldalról, és találkozhatunk korai Popey kalandokkal, valamint Chaplin rövidfilmekkel is. A filmek között műfaj szerint is kereshetünk, de vannak olyan válogatások, amelyek a legújabb vagy a legnépszerűbb alkotásokat tartalmazzák. A népszerűséget egyrészt az határozza meg, hogy mennyien töltenek le egy filmet, másrészt minden alkotást 1 és 5 pont között értékelhetünk. Ezeknek a pontoknak az átlaga minden film mellett megtalálható. A filmek letöltéséhez, böngészéséhez klikk ide!

A filmek több formátumban is elérhetők

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!