szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egy ilyen fotó elkészítése szinte gyerekjáték!

Egy ilyen fotó elkészítése szinte gyerekjáték! Először is keressünk egy képet - ez lehet bármi, portré, tájkép, csendélet - az effekt mindenen működik, egyedül arra figyeljünk, hogy az alapkép ne legyen túl sötét (az álomkép lényege, hogy vakítson a fény!)

Kiinduló képünk az Sxc.hu-ról


Nos, kiinduló fotónk nem rossz - szépen fényképezett, elég sok rajta a fény, és a model sem utolsó de ez most nem tartozik ide:) Első lépésben duplikáljuk a réteget (CTRL-J) majd alkalmazzunk egy kis elmosást: Filter>Blur>Gaussian Blur. (az 5.0-ás érték általában megfelelő). Az új réteget állítsuk át normal-ról overlay-re.


Hát.. khmm... a helyzet az, hogy ez ennyi volt - készen is vagyunk! Egyszerű de nagyszerű - a végeredményt színesítsük felirattal, egyéb effektekkel - ha még álomszerűbbé akarjuk tenni a fotót, akkor csak duplikáljuk újra az overlay-re állított réteget.


Fontos! Ez a hatás nem fog működni olyan fotókon, ahol nagyon kevés a fény!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!