szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Internetes kószálásaink során gyakran bukkanunk olyan cikkekre, amelyeket másoknak...

Internetes kószálásaink során gyakran bukkanunk olyan cikkekre, amelyeket másoknak is szívesen megmutatnánk. Ilyenkor a legkézenfekvőbb, ha e-mailben elküldjük az oldal hivatkozását – a böngészők általában jobb gombos menüjükben támogatják ezt a lehetőséget. De ha több embert akarunk megdobni a levéllel, már nem olyan egyszerű a dolog; körlevelet kell összeállítanunk, hozzá gyorsan egy címlistát kell szerkeszteni a szerencsés kiválasztottak nevével – az egész olyan bonyolult, hogy inkább bele se fog az ember. A problémára azonban van korszerű megoldás: a könyvjelzőmegosztó helyeken saját oldalakat hozhatunk létre, ahol kiszemlézhetjük az általunk érdekesnek vélt webhelyeket. Ezeket a válogatásokat aztán hozzáférhetővé tehetjük az egész világ vagy csak egy kiválasztott kör számára, ahhoz hasonlóan, ahogyan a képeinket, videóinkat, személyes feljegyzéseinket és napjaink többi hordalékát tudjuk megosztani az erre szakosodott webhelyeken.
Bár nem mondhatni, hogy őrjítő igény mutatkozna az ilyesfajta szolgáltatások iránt, azért néhány hely megél belőle; közülük a legismertebb talán a del.icio.us.

Az új hír, hogy a Google is beszállt erre a piacra; pontosabban a Google Bookmarks után egy újabb kísérletet tesz az említett piac meghódítására. Érdekes különben a Google fejlesztési stratégiája: mintha célzott lövések helyett sorozatlövésekkel dolgoznának, megállás nélkül köpködik magukból az újabb és újabb szolgáltatásokat, abban a reményben, hogy valamelyik csak beletalál a tízesbe. Egyelőre még nem tudni, hogy milyen sorsra jut a Google Shared Stuff, telitalálat lesz-e vagy rövidesen elfelejtjük, mindenesetre tény, hogy nem kellemetlen e szolgáltatás.

Egyszerű, funkcionális, kicsit uncsi – szóval igazi Google

A használata pofonegyszerű: a szolgáltatás gombját behúzzuk a böngészőnk könyvjelző eszköztárába, és azután ha érdekes cikkre akadunk, csak kattintunk rajta, kiválasztjuk, hogy az oldalon a cikk előnézete is megjelenjen-e, vagy csupán egy hivatkozás, igény szerint rövid megjegyzést fűzünk a cikkhez, és címkékkel látjuk el a keresések megkönnyítése érdekében, majd egy utolsó kattintás a Share gombon – és a cikk máris hozzáférhető ismerőseink számára. Szimpatikus húzás, hogy a hivatkozásokat egyetlen kattintással más tartalommegosztó helyeken, például az említett del.icio.us oldalon vagy a Facebookon is közzétehetjük.

Megosztva...

Egyelőre még nem igazán látni, hogy a Shared Stuff mennyiben nyújt majd többet az ilyen jellegű szolgáltatásoknál; egyelőre ugyanis semmiben. A szokásos célratörő, minimalista Google-féle megközelítés jellemzi mind a dizájn, mind pedig a szolgáltatások tekintetében. De akinek akkor jó, ha minden cucca a Google-tól van, vagy szereti tudni, mi a pálya az interneten, annak egy próbakört minden bizonnyal megér.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

A koronavírus miatt megbetegedett tanárok négyötöde nem kapta meg a 100 százalékos munkabérét

A koronavírus miatt megbetegedett tanárok négyötöde nem kapta meg a 100 százalékos munkabérét

Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete

Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete