szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

1. lépésFelírni egy CD-t a Windows XP-vel nem nehéz.

1. lépés
Felírni egy CD-t a Windows XP-vel nem nehéz. Nem kell hozzá semmiféle extra szoftver.
Nyissuk meg az Intézőben azt a mappát, amelyben az elmentendő képeket tároljuk és jelöljük ki a képeket úgy, hogy a CTRL billentyű nyomvatartása mellett az egérrel egyszer kattintunk rájuk. Ha a mappában almappák is vannak további képekkel, a CTRL billentyű nyomvatartása mellett kattintsunk azokra is egyszer a bal egérgombbal. Az Intéző bal oldali sávjából válasszuk a Másolás CD-re lehetőséget.

2. lépés
Ekkor az Intéző átmásolja a kijelölt állományokat egy átmeneti mappába, mi pedig újabb képeket kereshetünk más mappákból, és azokat is kijelölhetjük a CD-re íráshoz az előbbi módszerrel. Ha minden képet megadtunk a másolandók közül, nyissuk meg a Sajátgépet és keressük meg CD-írónk ikonját.

3. lépés
Kattintsunk a CD-író ikonjára a jobb oldali egérgombbal, majd a megjelenő helyi menüből válasszuk a Fájlok CD-re írása menüpontot.
A megjelenő varázsló első ablakában megadhatjuk a CD címét (például Családi fotók). Kattintsunk a Tovább gombra. Helyezzünk be egy üres CD-t a meghajtóba, majd kattintsunk a Tovább gombra. A varázsló ekkor felírja a CD-re a kiválasztott képeket.
Ez így a hétköznapi CD-írás XP-n.

CD Slideshow Generátor
Töltsük le az internetről és telepítsük a Microsoft ingyenes CD Slide Show Generator PowerToy alkalmazását. Ha ezt megtettük, a végezzük el az előző három lépést. De most lesz egy újabb!

A negyedik lépésnél írás előtt a Varázsló egy újabb üzenettel lep meg minket. Az angol nyelvű kiegészítés segítségével a CD-re írt képekhez egy képnézegető alkalmazást is hozzáírhatunk, így egyszerűsítve később a CD-re írt képek megtekintését. Ha élni szeretnénk ezzel a lehetőséggel, válasszuk a Yes, add a picture viewer lehetőséget és kattintsunk a Tovább gombra. A CD-írás elkezdődik.
Amennyiben kihasználtuk a CD Slide Show Generator PowerToy lehetőségeit, a felírt CD-n találunk egy autorun.exe fájlt. Ez automatikusan elindul amikor a meghajtóba helyezzük a lemezt, és egy Slideshow lejátszásába kezd a lemezre írt képekből.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!