szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az e-mail címek elrejtéséhez és a spamek kiszűréséhez a...

Az e-mail címek elrejtéséhez és a spamek kiszűréséhez a felhasználók és weboldal fejlesztők sok különféle módszert használnak  - CAPTCHA, Flash, CSS2, "honeypots" (ez utóbbi az egyre népszerűbb "mézesbödön" eljárás) és persze ott vannak a "házi" trükkök: külön címek, filterek, e-mail kliensek spam-védelemmel. Mi most egy egyszerű módszert mutatunk be, amellyel elrejthetjük a spambotok elől oldalunkon vagy blogunkban elhelyezett címünket.

Spam védelem javascripttel!
Ha készítünk egy weboldalt vagy blog-ot (még ha csak amolyan "hobbi" oldalról van is szó) és szerepeltetjük e-mail címünket az oldalon, máris ki vagyunk téve a veszélynek, hogy a spammerek robotjai megtalálnak.

Kódoljuk e-mail címünket!

Ezen egy nagyon egyszerű kis trükkel segíthetünk: használjuk Jim Tucek ingyenes E-mail Protector névre hallgató apró javascriptjét. Ez a szoftver kódolja e-mail címünket, ezt a kódot aztán elhelyezhetjük oldalunkon a "mailto" utasításban, ugyanúgy mint egy normál címet: a spam-botok azonban csak egy értelmezhetetlen kódsort fognak látni, így nem tudják "kiszedni" címünket az oldal forráskódjából. A felhasználó, aki az oldalon klikkelve levelet szeretne küldeni nekünk mindebből semmit sem fog észrevenni, a levél elküldése előtt a script visszakódolja e-mail címünket. 

Az Email Protector ezen a címen található, és online elkészíti a szükséges kódsort. A visszakódoláshoz el kell helyeznünk egy apró javascriptet (*.js fájlt) - ugyanabba a könyvtárba kell feltöltenünk, ahol a címünket tartalmazó HTML vagy PHP oldal található - ez fontos, hiszen enélkül a visszakódolás nem fog működni:) Ezt a JS scriptet letölthetjük innen. (közvetlen link a JS fájlra, ha nem működik, használjuk a jobb egérgomb/cél mentése opciót.) 

A nagyon paranoiás felhasználók megnyugodhatnak: az E-mail Protector a St. Louis Tudományos Akadémia fejlesztése, szóval nem arra használják a projectet, hogy ők is címeket gyűjtsenek.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felsorolni is nehéz, annyi feladatot kapott Novák Katalin

Felsorolni is nehéz, annyi feladatot kapott Novák Katalin

Rommá lőtt egy postaládát egy nosztalgiázó exkatona, amíg barátja fiának adott elő

Rommá lőtt egy postaládát egy nosztalgiázó exkatona, amíg barátja fiának adott elő

Elpusztult a csapdába esett delfinek harmada a tasmán partoknál

Elpusztult a csapdába esett delfinek harmada a tasmán partoknál