szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A szűrő tulajdonképpen egy, a Google által felépített adatbázis, amely rengeteg...

A szűrő tulajdonképpen egy, a Google által felépített adatbázis, amely rengeteg jogvédett videó (klippek, filmek és egyebek vegyesen) listáját tartalmazza. Amikor a felhasználó feltölt valamit a YouTube rendszerére, a filter automatikusan összehasonlítja a feltöltött videót az adatbázisban szereplő videókkal. Ha egyezést talál (azaz a feltöltött anyag jogvédett, vagy legalábbis "gyanús"), akkor első lépésben még nem törtéik semmi drasztikus: a Google mindössze értesíti a "copyright holder"-t, azaz a tartalom jogos tulajdonosát az esetleg jogsértésről.

"A tulajdonos megnézheti a szóban forgó anyagot, és amennyiben valóban jogsértés esete áll elő, akkor választhat: eltávolítja vagy csak blokkolja a videót, de dönthet úgy, hogy promótájla azt (bizony, hiszen a reklám az reklám!), esetleg nem tesz semmit." - mondta David King, a YouTube PR-menedzsere.. A rendszer egy a Google által fejlesztett "Video Identification" rendszerben fog működni, a jogvédett anyagok tulajdonosainak részvételével. 

Tény, hogy a YouTube rengeteg "illegális" anyaggal (főleg videóklippek, filmrészletek illetve televíziós adások részletei) van tele, felmerül azonban az érdekes kérdés: ha mindezen anyagok eltűnnek a rendszerből, akkor ki a fene lesz kiváncsi a YouTube-ra? A felhasználók bolondos videói nem biztos, hogy képesek fenntartani a rendszer népszerűségét - persze ez csak találgatás. 

Az mindenesetre tény, hogy bár ez a Google szolgáltatás még csak béta fázisban (tesztelés alatt) van és a felhasználók még semmit sem láthatnak belőle, máris vegyes fogadtatásra talált. Eredetileg szeptemberre igérték a rendszer indulását, tegnap azonban csak annyit jelentett be a Google, hogy "a béta teszt vegyes fogadtatással zárult." Kiváncsian várjuk a fejleményeket!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vírus már a Youtube-on is!

Sajnos már a Youtube sem mentes a vírusoktól - a Storm Worm (nem összekeverendő a W32/Storm.

techline.hu Tech

Powerpoint a Youtube-ra!

Készítettünk egy jópofa slideshow-t és fel akarjuk tenni a Youtube-ra?

techline.hu Tech

MP3 playlist a Youtube-on!

Ha valaki a világ legnagyobb zengyűjteményére kiváncsi, elég ha becsukott...

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Harmincan lesznek jelen Fülöp herceg szombati temetésén

Harmincan lesznek jelen Fülöp herceg szombati temetésén

Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról

Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról