szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Yuuguu a korábban már tesztelhető Windows-változat után közzétette a...

A Yuuguu a korábban már tesztelhető Windows-változat után közzétette a szoftver Macintosh gépeken futó kliensét is. Az ingyenesen letölthető és egyszerűen telepíthető program első ránézésre egy újabb chat alkalmazásnak tűnik, azonban ennél jóval többre is használható.

Macintosh munkaasztal egy Windows képernyőn

Az egymástól távol dolgozó  munkatársak természetesen a Yuuguu-n keresztül is megbeszélhetik teendőiket, de ennél tovább is mehetnek. Megoszthatják munkaasztalukat, így a távoli gépen is jól megmutatható egy-egy munkafolyamat vagy programkezelési fogás. A desktop a távoli gépen teljes képernyőn vagy ablakban is meg tud jelenni. A Web Share opció használatával pedig a megosztott képernyőn történtek akár egy webböngészőn keresztül is követhetők.
A közös munka például dokumentumok együttes, online szerkesztését is jelenti, anélkül, hogy ezeket fel kellene tölteni az internetre. Hasonlóan egyszerű a fájlok megosztása is a Yuuguu által létrehozott magánhálózaton.  Az sem okoz gondot, ha a két összekapcsolt gép különböző operációs rendszert használ.  
A jelenleg még kísérleti fázisban lévő program egyébként arra is használható, hogy távolról elérjük saját gépünket, és arról adatokat, fájlokat töltsünk át.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

MacOSX az iPod-on?

A múlt héten lezajlott The Steve Jobs Show (San Francisco's Moscone Center) nevű Apple...

techline.hu Tech

Október végén Mac nano?

Természetesen, ahogy az már az Apple-nél lenni szokott, senki nem tud semmi biztosat...

techline.hu Tech

Kipróbáltuk az új iMacet!

Családi tesztre ragadtattam magam a minap, amikor sikerült - egy hétre - szert tenni az Apple...