szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Először nézzük azokat a megoldásokat, amelyek mindenre jók.

Először nézzük azokat a megoldásokat, amelyek mindenre jók. Pontosabban összefogják a különböző konvertáló rendszereket, így egy helyen lehet elvégezni a leggyakoribb átalakításokat.

Zamzar: itt online alakíthatjuk át a fényképeinket, videóinkat, zenei állományainkat, szöveges dokumentumaikat. A konvertáláshoz nem kell semmilyen programot letölteni.

Mint egy kaméleon, úgy alakulnak át a fájlok


SUPER: ez is egy online rendszer, az egyszerűségével és a hatékonyságával hívja fel magára a figyelmet. Elsősorban multimédia fájlok konvertálására használható.

CZ Document Converter: a program a leggyakrabban használt dokumentumok csoportos átalakítására használható. Többek között PDF, HTML, DOC, XLS és WPS állományokat tudunk kezelni vele.

Media Convert: a számítógépünkön vagy egy webcímen található média állományok online konvertálására használható.

Image Converter Plus: ez egy professzionális grafikai fájlátalakító. Több mint 120 formátumot és 800 alformátumot képes kezelni. Itt is van lehetőség a csoportos átalakításra.

Az ImageConverter Plus mindent tud a képállományokról


Quad-Lock Unit Converter: talán ez a rendszer tudja a legtöbb formátumot kezelni. A 650 formátum között nagy valószínűséggel mindenki megtalálja azt, amire szüksége van.

A nagy gyűjtőrendszerek után lássuk, milyen programokat használhatunk egy-egy speciális átalakítási feladatra.

HANG
Audacity: régi magnószalagok és hanglemezek digitalizálására, CD-re írására használható.

Az Audacity Widows, Linux és Mac OS X alatt is használható


RM to MP3 Converter: a Real Media fájlokat alakíthatjuk MP3 formájúvá, akár csoportosan is. A jobb helykihasználás érdekében VBR tömörítést is használhatunk.

All Converter: mindent tud, ami audio, többek között MP3, APE, ACC. Az átalakításokat csoportosan is végezhetjük, még akkor is, ha különböző kiindulási és célformátumot adunk meg az egyes állományoknak.

Free WMA to MP3 Converter: a hordozható zenelejátszók közül csak kevés tudja kezelni a WMA formátmot. Ezzel az ingyenes átalakítóval a szélesebb körben elterjedt MP3-ra konvertálhatjuk a zenéinket.

FreeRIP: ez is egy ingyenes konvertáló, többek között MP3, FLAC és WAV kezelésére.

A programból létezik ingyenes változat is

Direct Audio Converter and CD Ripper: a zenei állományok átalakításánál sokszor elveszítjük a fájlokban tárolt kiegészítő információkat. Ezzel a programmal azonban a konvertálás után is megmaradnak ezek az adatok, így nem veszítjük el a segítségükkel kialakított könyvtárszerkezetet.


[[ Oldaltörés: Második oldal ]]

VIDEÓ
Koyote: többek között FLV, DivX, AVI fájlokat  tudunk iPod videóra alakítani. A használatával például a YouTube-on található videókat is nézhetjük iPodunkon.

VidDownloader: a streaming videókat tudjuk DivX-re konvertálni és a számítógépünkre menteni.

Any Video Converter: talán ez a program ismeri a legtöbb különböző videoformátumot. A szoftverben létre lehet hozni különböző profilokat, így egy-egy beállítással könnyen tudunk iPodon vagy PSP-n nézhető állományokat készíteni.

Tube Sock: az OS X-et használóknak segít ez a program, hogy a YouTue-on található videókat le tudják tölteni, majd iPodon, Macen vagy PSP-n nézhessék azokat.

HandBrake: ezzel az ingyenes programmal DVD-t lehet rippelni és többek között Apple TV, PS3 és QuickTime formátumúra alakítani.

21 különböző formátumra tudja alakítani a videoállományokatKÉP
Easy Graphic Converter /www.download.com/Easy-Graphic-Converter/3000-2192_4-10343260.html?tag=lst-0-10): nagyon sok képformátum között tud konvertálni ez a program, ráadásul 50 különböző képi hatást és szűrőt is használhatunk átalakítás közben.

Smart Converter: ez a program is többre képes az egyszerű átalakításnál. A képeket nézegetni, szerkeszteni lehet, akár csoportosan is. Ezen kívül több mint 100 képi hatás is található a szoftverben.

GIMP: a nagyon sokoldalú képszerkesztő program kiválóan használható a különböző formátumok közötti konverzióra.

Pár napja jelent meg az ingyenes képszerkesztő legújabb változata

Photo To Sketch: a sok általános átalakító után itt egy egészen speciális. A segítségével fényképeket lehet fekete-fehér rajzokká vagy vízfestményekké alakítani.

DOKUMENTUM
Adobe Online PDF Creator: az Adobe hivatalos, online PDF készítőjével többek között DOC, JPG, WMF állományokat tudunk átalakítani.

ExpressPDF: itt is online tudjuk elvégezni az átalakítást. Fel kell tölteni az átalakítandó állományt, ki kell választani, hogy milyen minőséget szeretnénk, és e-mailben fogjuk megkapni a kész PDF-et.

RSS 2 PDF (): az egyre többek által használt RSS vagy OPML feed-
eket tudja PDF formátumra konvertálni, így azokat offline is lehet olvasgatni.

Doc to Image Conveter: Microsoft Word dokumentumok oldalait alakíthatják át többek között JPG, TiFF és BMP formátumra.    

 3A PDF to Word Batch Converter: Ezzel a programmal csoportosan lehet Microsoft Word formátumúvá konvertálni PDF állományokat.

Excel to PDF Converter: a használatával egy egyszerű Save as PDF paranccsal tudjuk átalakítani a Microsoft számolótáblákat.

XLS Converter: Excel állományokat tud HTML, TXT vagy CSV formátumra konvertálni. A szoftver parancssorból is használható, és nem kell, hogy a gépünkön telepítve legyen az MS Excel.

Universal Document Converter: ezzel az alkalmazással egy virtuális nyomtatót hozhatunk létre, amelynek a kimenete egy PDF állomány.

Google Docs: talán kevesen gondolnak arra, hogy a népszerű online dokumentumszerkesztő konvertálásra is használható. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kívánt formában kérni a mentést.

EGYÉB
Unit Conversion:  metrikus és angolszász mértékegységek közötti átváltásokat tudunk vele elvégezni.

Universal Currency Converter: 85 különböző pénznem közötti aktuális átváltásokat találunk ezen a weboldalon.

Women’s/Men’s Clothing Conversion: a női és férfiruhák számozásait tudjuk átalakítani a leggyakrabban használt nemzetközi méretekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!