szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Windows XP-ben ugyanis van erre a feladatra egy shutdown.

A Windows XP-ben ugyanis van erre a feladatra egy shutdown.exe program, amelyet könnyedén munkára foghatunk mi magunk is.  Hozzunk tehát létre hozzá egy parancsikont az XP Asztalán. Ehhez kattintsunk a jobb egérgombbal az Asztalon és a megjelenő menüből válasszuk az Új/Parancsikon menüpontot. A megjelenő varázsló felkér minket, adjuk meg az „elem helyét”, vagy itt most megadhatnánk, mely programot akarjuk indítani. Írjuk be ide:   shutdown -s -t 00

Kattintsunk a Tovább gombra. Itt adjunk meg egy tetszőleges nevet ikonunknak (mondjuk legyen Kikapcsolás). Ezzel az ikon elkészült és működőképes (vagyis ha duplán kattintunk rá, kikapcsolja gépünket).  Sajnos elég ronda, de ezen is változtathatunk, csak kattintsunk rá a jobb gombbal egyszer az ikonra, és a megjelenő menüben válasszuk a Tulajdonságok menüpontot. Itt a Parancsikon fülön az Ikoncsere... gombra kattintva választhatunk egy másik képecskét parancsikonunknak.

Alapértelmezésben ilyenkor a rendszer a SHELL32.DLL fájlban eltárolt ikonokat ajánlja fel, itt egyébként megtaláljuk a „hagyományos” kikapcsoló gomb jelét is.  Ha az újradindításhoz szeretnénk ikont létrehozni, a teendők ugyan ezek, de az elem helyének ezt adjuk meg:  shutdown -r -t 00 És persze érdemes más nevet és képecskét választani a kettőnek, a félreértések elkerülése végett. :)  

UPDATE!
Akinek pedig a két alap ikon nem lenne elég, készíthet még kettőt.
Log out ikon létrehozásához használjuk az alábbi utasítást: 
Rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState

Ha pedig a gyors felhasználóváltásra van gyakran szükségünk, akkor ezt: 
Rundll32.exe User32.dll, LockWorkStation

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vista tálca az XP-n!

Ezzel a módszerrel könnyedén kiválaszthatjuk azt a programot, amelyikre...

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép