szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Parancsikonok honlapjainkról?

Parancsikonok honlapjainkról? Első ránézésre nincsen sok értelme, ám ha jobban belegondolunk, hogy a nagyobb e-mail portálok, például a Gmail, a Yahoo, az MSN gyakorlatilag programszintű szolgáltatásokat nyújtanak, nem is annyira értelmetlen, hogy valaki szeretné ezeket önálló ablakban, programként használni. Böngészés közben pedig , amikor már a 15. lapot nyitjuk meg, jól jöhet, hogy a leveleinket egy alkalmazásváltással (alt+tab) már el is érhetjük.

Kezelőfelület: nincs (igaz minek is)

A program még fejlesztés alatt áll, azonban már most sem mondható bétának, hiszen Webrunner néven a programozók már régóta fejlesztik. Így azután ki is lehet próbálni a programot.
Letöltés után telepítjük, és elindítjuk a Prismet, és egy spártai kis ablak fogad, ahol beállíthatjuk, hogy milyen honlapot szeretnénk használni, és hogy milyen néven jelenjen meg a hozzá tartozó parancsikon. Beállíthatjuk, hogy hova pakolja a parancsikonokat, és hogy mi legyen látható a lapon. Sajnos hiába kapcsoltuk be a navigációs gombokat, azok nem jelentek meg. Ezután nincs is más teendőnk, mint duplán rákattintani a parancsikonra, és lám, megjelenik a honlap egy ablakban, amelyet csak egy keret övez.

Szó se róla, nem bonyolították túl

Böngészés közben nagyon kényelmesnek találtuk a programot, habár van egy idegesítő bugja: a kurzor nem villog a Gmailben, amikor levelet akarunk írni. Meg lehet szokni, de minek? A fejlesztők tervei szerint a jövőben a könyvjelzőkhöz hasonlóan jobb klikkelésre megjelenik egy opció, amellyel parancsikont készíthetünk a honlapról. Kíváncsian várjuk, mik valósulnak meg az ambiciózus tervekből, mert mivel a Prism nem támogatja a tabokat, és nem ad semmit pluszt egy sima Firefox ablakhoz képest, egyelőre inkább maradunk a Firefoxnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!