szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nos ez fakultatív: ha nagyon feledékenyek vagyunk, akkor beállíthatjuk kedvenc TV- vagy...

Nos ez fakultatív: ha nagyon feledékenyek vagyunk, akkor beállíthatjuk kedvenc TV- vagy rádióműsorunk kezdési iőpontját, vagy fontosabb tárgyalások dátumait, születésnapokat… vagy bármilyen időpontot amire fontos emlékeznünk. Ilyen időpontokból pedig rengeteg van, valószínűleg tehát nem lesz gondunk találni egyet. Az időpont beállítása után máris megjelenik, a hollywoodi filmekből már ismerős látványos, digitális „visszaszámláló” a Windows asztalon – illetve fölötte.

Persze ha nem vagyunk feledékenyek akkor mindegy…

A TimeLeft  teljesen testre szabható, ha akarjuk csak órákban és percekben számol, de lehetőségünk van arra, hogy hónapokat vagy akár éveket is számoljon. A kijelző valami egészen elképesztő módon szkinezhető – rengeteg látványos és kevésbé látványos verziót találhatunk a programba építve, de ha egyik sem tetszik, akkor sincs gond, mivel a TimeLeft tudja használni a Winamp szkineket is. A feladat (konkrétan a visszaszámlálás)  egyszerűségének ellenére egy kicsit sikerült túlbonyolítani a szoftver menüit – jópár percbe beletelhet mire minden funkciót megtalálunk. Ha pedig elérkezik a kívánt időpont, és a visszaszámlálás véget ér, akkor rengeteg lehetőségünk van: beállíthatjuk a TimeLeft-et úgy, hogy egyszerűen csak hangjelzést adjon, esetleg valamilyen MP3 fájlt indítson el emlékeztetőül. De beállíthatjuk úgy is,, hogy a megfelelő időben elindítson egy alkalmazást, esetleg megnyisson egy internetcímet, vagy lekapcsolja  PC-t. 

Weboldalt készítőknek különlegesség lehet az a funkció, amivel a visszaszámlálót egy kattintással (export to web) betehetjük internet-oldalainkba.
VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!