szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egy ilyen mindent tudó és mindig rendelkezésre álló barát az IMified.

Egy ilyen mindent tudó és mindig rendelkezésre álló barát az IMified. Attól sem kell tartani, hogy az általunk használt azonnali üzenetküldő rendszerbe nincs bejelentkezve, mert megtaláljuk AIM, Yahoo, MSN, Gtalk vagy Jabber alteregóját is. Így rendszertől és eszköztől függetlenül fel tudjuk venni vele a kapcsolatot, akár számítógépről, akár mobil eszközről. Feltéve persze, hogy ez utóbbin futtatni tudunk valamilyen üzenetküldő programot. Az IMified egy robotpartner, akinek kérdéseket tehetünk fel, illetve aki figyelmeztetni tud fontos teendőinkre. A www.imified.com címen elérhető rendszer folyamatosan, a felhasználók segítségével fejlődik. A nyílt fejlesztő rendszer használatával mindenki készíthet újabb és újabb hasznosabbnál hasznosabb  kiegészítőket saját maga számára, vagy közzé is teheti azokat.

Robotismerősünk három előre definiált widgetet tartalmaz alapértelmezésként

Virtuális beszélgetőpartnerünket gyorsan és egyszerűen tudjuk felvenni már meglévő valós kapcsolataink köz. A kapcsolat hozzáadása egyben a regisztrációt is jelenti a IMified rendszerbe. Az AIM és Yahoo üzenetküldőknél az IMified névre, az MSN, Gtalk és Jabber esetében pedig az [email protected] nevű felhasználónak kell küldenünk egy üzenetet. Az üzenet szövege lényegtelen, mert csak azt a cél szolgálja, hogy az adott rendszerben azonosítsuk magunkat, és létrejöjjön egy account az IMifiednél. A válasz üzenetből minden fontos információt megkapunk, többek között azt az URL címet, amelyen keresztül beállíthatjuk saját IMified szolgáltatásainkat. Mivel az IMified több időzített szolgáltatást is nyújt, ezért az egyik legfontosabb, hogy megadjuk a tartózkodási helyünknek megfelelő időzónát.  

A sorszám kiválasztásával lehet elérni az egyes szolgáltatásokat

Újdonsült robotismerősünk az egyes szolgáltatásokat widgetnek nevezi, így a Widgets menüből tudjuk kiválasztani, milyen kérdésekre szeretnénk majd azonnali választ kapni. Az általunk használható szolgáltatások a képernyő jobb oldalán elhelyezkedő My Widget Menuben látható. Itt kezdetben három beépített szolgáltatás található: az IMifified Notes, az IMified Reminders és az IMified Todos. A saját menünkben található minden widgetnek van egy száma, ezt a számot kell beírni instant messenger-ünkbe, hogy válaszul elérjük a szolgáltatást, illetve megtudjuk, hogyan folytathatjuk a robottal a beszélgetést.  Ha vissza szeretnénk térni a főmenübe, csak egy "M" betűt kell üzenni.

A következő előre beépített widgeteket találjuk (ezeket gyorsan eltávolíthatjuk, ha nincs rájuk szükségünk):

IMified Reminders
A lekérdezése után választhatunk, hogy egy új emlékeztetőt akarunk-e hozzáadni, vagy az eddigiek listáját szeretnénk látni. Új emlékeztető hozzáadásakor a robot első kérdése, hogy mi legyen a figyelmeztetés szövege, azután pedig az időpontot kell beírni. A megadott időpontban azután a robot jelentkezik, és az azonnali üzenetküldő ablakában megjelenik az általunk korábban megadott szöveg.

A widgetek száma folyamatosan bővül

IMified Notes
A segítségével apró jegyzeteket készíthetünk, amelyeket azután később vissza tudunk kérdezni.

IMified Todos
A tennivalóink listájához hozzáadhatunk egy új elemet, lekérdezhetjük azokat és beállíthatjuk, hogy ha valamelyik teendőnket elvégeztük.

Az IMified rendszer widgetjei folyamatosan bővülnek, érdemes időnként körülnézni a legnépszerűbb vagy a legújabb alkalmazásokat tartalmazó listában. Véleményünk szerint a következőket mindenképpen érdemes kipróbálni.
A NetLookup robotunkat arra teszi képessé, hogy internettel kapcsolatos adatokat  kérdezzen le és ezeket velünk is közölje. A kérdésbe egy keresett URL címet írva, lekérdezhetjük az eléréséhez szükséges ping értékeket, tracerout adatokat vagy a Whois adatbázisban található információkat.

Robotismerősünktől egy webcím részletes adatait is megtudhatjuk

A Google Calendar nevű widget segítségével robotunk a Google naptárunkhoz tud hozzáférni. Rövid párbeszéddel lekérdezhetjük az előre beállított naptárainkban található és rövidesen aktuálissá váló bejegyzéseket, de egyszerűen hozzá is adhatunk a naptárhoz újabb bejegyzéseket. 
A rendszert arra is használhatjuk, hogy közvetlenül az azonnali üzenetküldőből tudjunk létrehozni új blog bejegyzést.   A legnépszerűbb blog rendszerek közül jelenleg a WordPresshez, a Bloggerhez, a TypePadhez és a MovableType-hoz  találunk widgeteket. 
A Twitter híveinek is tud segíteni az IMified. Megfelelő beállítás esetén új Twitter bejegyzéseket tudunk készíteni, és elolvashatjuk a kapcsolataink új üzeneteit. Azt is megadhatjuk, hogy figyelmeztetést kapjunk az új üzenetekről. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Fejhallgató chatfüggőknek

A csevegőprogramok egyik hasznos szolgáltatása, hogy – a nevüknek megfelelően –nemcsak...

techline.hu Tech

MSN mindenáron!

Ki ne ismerné azt a frusztráló érzést, amikor jól letöltjük a...