szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Amikor egy dalt a Windows Media Playerrel másolunk egy audio CD-ről merevlemezünkre, a program...

Amikor egy dalt a Windows Media Playerrel másolunk egy audio CD-ről merevlemezünkre, a program automatikusan letölti hozzá az internetről a megfelelő borítót és ezt nem csak a Media Playerben jeleníti meg, hanem hozzárendeli az Intézőben is az adott album mappájához. Így amikor az Intézőben kutakodunk egy dal után, könnyebb kiigazodni a mappák között.
De mi van akkor, ha dalainkat MP3-ban tároljuk, vagy éppen olyan hazai előadó albumát rippeltük gépünkre, akihez a Windows Media Player nem találta meg a borítót. Ilyenkor sincs veszve semmi.

Az MP3-as változathoz nincs borítónk

1. lépés
Indítsuk el a böngészőnket és látogassunk egy a www.cdnow.com oldalra. Ez az Amazon lemezvásárlási oldala. Minthogy nekünk a lemez már megvan, sőt, rippeltük is egy adott mappába, hogy kényelmesebben elérjük a gépről, megvennünk már nem kell.
Azonban a www.cdnow.com egyik nagy előnye, hogy minden itt megvásárolható CD-hez találunk borítót.
Az oldal keresősávjába írjuk be az előadó nevét és az album címét (például Peter Gabriel Up), majd kattintsunk a Go gombra, vagy nyomjunk Entert.

Keressünk rá az előadóra és az albumra egy lépésben

2. lépés
A keresés befejezése után megjelennek a találatok, leírással és egy kis méretű borítóképpel. Kattintsunk arra a borítóra, amelyikre szükségünk van. Ekkor újabb oldal nyílik meg, amelyben már egy nagyobb képet találunk az adott albumhoz.

3. lépés
Kattintsunk erre a képre az egér jobb oldali gombjával, és a megjelenő menüből válasszuk a Kép mentése másként... menüpontot.
A megjelenő ablakban navigáljunk el az album dalait tartalmazó mappánkhoz és ott mentsük el a képet folder.jpg néven, JPEG formátumban.
Ettől kezdve a Windows XP ezt a képet használja az adott mappa ikonjának megjelenítésekor.
Fontos tudni, hogy ez a funkció az XP-ben csak a Miniatűrök nézetben működik.  A rendszer alapértelmezett Zene mappája eleve így jeleníti meg a mappákat, de ha dalainkat máshol tároljuk, az Intéző Nézet menüjében is kiválaszthatjuk a Miniatűrök lehetőséget.

Mentsük le a képet folder.jpg néven az album mappájába

Magyar előadók
Sajnos a www. cdnow.com oldalon nem nagyon akadunk hazai előadók borítóira. Az ő esetükben érdemesebb a Google képkeresési funkcióját használni. Ezt az images.google.com oldalon érjük el. Az eljárás hasonló az előbb ismertetetthez, a keresőbe bírjuk az előadó nevét és az album címét, majd Képek keresése gombra kattintunk.
Az esetek többségében az első találatok között találunk borító képeket. Kattintsunk rá a képre, majd a megjelenő oldal tetején kattintsunk a Teljes méretű kép megtekintése linkre. A megjelenő képet a fent ismertetett módon mentsük el folder.jpg néven az album mappájába. 

Immár a másik változathoz is van kép

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét