szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Wordben hiperlinkeket lehet elhelyezni, amelyeket követve eljuthatunk egy másik dokumentumhoz vagy...

A Wordben hiperlinkeket lehet elhelyezni, amelyeket követve eljuthatunk egy másik dokumentumhoz vagy egyenesen ki a világba, valamelyik weboldalra (Beszúrás/Hiperhivatkozás vagy Alt+Ctrl+Z). Ha egy ilyen hivatkozásra kattintunk, máris feltűnik felette a felirat: A hivatkozás követéséhez a CTRL billentyű megnyomása közben kattintson a hivatkozásra. Ezt a kissé kényelmetlen mechanizmust kifejezetten védelmi okokból építette be a Microsoft: attól óvja a felhasználót, hogy egy véletlen kattintás ne vigye el egy nem kívánt dokumentumhoz vagy egyenesen a világhálóra.
A felhasználók többsége azonban tisztában van a hiperhivatkozás mibenlétével, és inkább zavarja a körülményes billentyűhasználat. Nos, a Microsoft arra is lehetőséget kínált, hogy megszabaduljunk a Ctrl billentyű használatától.

Egyetlen pipán múlik, hogy szükség van-e a Ctrl billentyűre a hiperlink követésénél

Nyissuk meg a Word dokumentumot. A felső menüsorból válasszuk az Eszközök/Beállítások pontot, mire megnyílik a Beállítások nevű párbeszédablak. Menjönk a Szerkesztés fülre. Vegyük ki a pipát a jobb oldali, a Hivatkozás követése: CTRL + kattintás felirat előtti jelölőnégyzetből, majd nyugtázzuk OK-val a választásunkat.
A továbbiakban már elég, ha rákattintunk a szövegben található hivatkozásra, s máris betöltősik a meghívott dokumentum vagy weboldal.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Adótévhitek tengerében

Adótévhitek tengerében

Öt tipp, amiért Szlovénia legyen a következő úti célunk

Öt tipp, amiért Szlovénia legyen a következő úti célunk

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után