szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A hibernálás egyike a Windows XP energiagazdálkodási lehetőségeinek.

A hibernálás egyike a Windows XP energiagazdálkodási lehetőségeinek. Ha ezt választjuk, akkor a merevlemezre kerül a memória tartalma, elsötétül (kikapcsol) a képernyő, majd kikapcsolódik a merevlemez, s végül a számítógép. Mindez persze nem jelenti a PC teljes kikapcsolását, hiszen amikor újraindítjuk a komputert, a Windows asztal pontosan úgy jelenik meg, mint ahogy a hibernálás előtt volt. Akkor érdemes a gépünket hibernált állapotba küldeni, ha tudjuk, hogy hosszú ideig nem fogunk vele dolgozni, viszont bekapcsoláskor mindent úgy szeretnénk találni, mint ahogy hagytuk. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan érhető el ez az állapot egyetlen egérkattintással.

Mindenekelőtt ellenőrizzük, hogy megengedett-e a hibernálás számítógépünkön. Ehhez nyissuk meg a Vezérlőpultot, majd válasszuk az Energiagazdálkodási lehetőségeket. Itt található a Hibernálás fül. Ha be tudtunk lépni a Hibernálás ablakba, akkor tegyünk pipát a Hibernálás engedélyezése felirat előtti jelölőnégyzetbe, majd kattintsunk az Alkalmazra és az OK-ra.

Engedélyezzük gépünkön a hibernálást

Ezután készítsük el a parancsikont. Menjünk a Windows Asztalra, és kattintsunk rá a jobb egérgombbal. A megjelenő helyi menüben válasszuk az Új/Parancsikon pontot. A következő párbeszédablakban az Adja meg az elem helyét mezőbe írjuk be a következőt (vigyázzunk a space-ekre – mi itt a jobb láthatóság miatt két space-t tettünk, de csupán egyet üssenek be!): rundll32.exe  PowrProf.dll  SetSuspendState. Kattintsunk a Továbbra. A következő ablakban az Adja meg az elem helyét mezőbe írjuk be például, hogy Hibernálás (persze azt is írhatjuk, hogy Jóéjszakát, gépecske!), majd kattintsunk a Befejezésre. Máris megjelent a desktopunkon a Hibernálás (Jóéjszakát gépecske!) nevű parancsikon.
Ha legközelebb hibernálni szeretnénk a gépünket, elég duplán rákattintani erre a parancsikonra. VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vista tálca az XP-n!

Ezzel a módszerrel könnyedén kiválaszthatjuk azt a programot, amelyikre...

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát