szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egy háromoldalú megállapodás (internet szolgáltatók, Francia...

Egy háromoldalú megállapodás (internet szolgáltatók, Francia kormányzat, valamint a művészek és kiadók) értelmében, nemsokára lehetővé válik azon felhasználók "lekacspolása" a netről, akik illegális tartalmakat töltenek le. 

A FNAC (a legnagyobb Francia zene- és filmforgalmazó) által kezdeményezett javaslat kedvező fogadtatásra talált a Sarkozy
kormányzatban. Sarkozy az eggyütműködést bejelentő beszédében elmondta: "nem kockáztathatjuk, hogy szemtanúi legyünk a kultúra megsemmísítésének..." - ezzel valószínűleg az illegális letöltésekre célzott - "...nem szabad hagyni, hogy az internet egy high-tech háborús zóna legyen, ahol bárki büntetlenül ellophatja mások munkáját". 

Nincs több töltögetés!

A megállapodás értelmében az illegális adatokat letöltő felhasználó először egy figyelmeztetést kap az internetszolgáltatótól, majd amennyiben tovább folytatja tevékenységét, a szolgáltató megszünteti az elérést. Érdekes módon arról nem beszélt Sarkozy, hogy mi lesz az emberi jogokkal: ahhoz ugyanis, hogy lássa a szolgáltató, hogy ki- és mikor tölt le illegális adatot, kvázi a nap 24 órájában figyelnie kell mindenki adatforgalmát - ez a "figyelés" pedig az Orwell féle 1984-et idézi.  

A tervek szerint egy "független bizottságot" hoznak létre, ennek joga lesz eldönteni, hogy a szóban forgó ügyfél mikor lépi át a határt, ahol már szükség van a  fentebb említett figyelmeztető levélre.Sarkozy bejelentése végén összefoglalta: "ha ez a szisztéma működni fog akkor kitartunk mellette. Ha mégsem, akkor levonjuk a következtetéseket, és más irányban haladunk tovább."  (cnet)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról

Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról

Szólamnak jó, politikai húzásnak öngól lenne a Fidesztől az abortusz szigorítása

Szólamnak jó, politikai húzásnak öngól lenne a Fidesztől az abortusz szigorítása

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI