szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ezek kikapcsolását vagy éppen újraindítását könnyíti meg...

Ezek kikapcsolását vagy éppen újraindítását könnyíti meg az Ashampoo cég ingyenes szoftvere, a StartUp Tuner 2. A program próbaverziója ingyenesen letölthető a cég honlapjáról, ahol rögtön kérhetünk hozzá ingyenes regisztrációs kulcsot is, hogy ne csak 10 napig tudjuk használni.

Egyszerűen használható és hatékony
A Startup Tuner nem csak a Windows indulásakor  automatikusan betöltődő szoftverek letiltásában segít, bár elsősorban persze erre találták ki. Az Autostart entries fülön ennek megfelelően ezekről az alkalmazásokról találunk listát. Ha kivesszük előlük a pipát, a rendszer következő felállásakor már nem fognak automatikusan elindulni.

Átlátható felület

De a profiknak arra is lehetősége nyílik, hogy új paraméterekkel lássák el ezeket a szoftvereket, így - persze birtokában a különböző alkalmazások paraméterezési lehetőségeinek - nem csak ki- vagy bekapcsolni tudják őket, hanem testreszabni is működésüket.
A Services fülön a háttérben futó és automatikusan induló szolgáltatásokat láthatjuk egy listában. Ezeket is egyetlen gombnyomással  letilthatjuk, vagy aktiválhatjuk.
A Software fülre kattintva a telepített alkalmazások listáját látjuk, ezt érnénk el elvileg a Programok telepítése és törlése ikonra kattintva a Vezérlőpultban. A különbség az, hogy itt paraméterezhetjük az eltávolító szoftvereket, illetve törölhetjük a sikertelen uninstall (vagy a szabálytalan törlés) folytán a listában „ragadt” bejegyzéseket is.
Az IE Plugins fülön eltávolíthatjuk az Internet Explorerbe beépült modulokat. Ez kifejezetten jól jön, ha valami olyan toolbar vagy modult épül be a böngészőbe, amelyre nem volt szükségünk, esetleg kéretlenül telepedett be az Internet Explorerbe.
Az utolsó fül a Backups feliratot viseli, és értelemszerűen a program által a módosításokról készült biztonsági mentéseket találjuk itt meg. Nem haszontalan funkció, ha valamit netán elrontunk. Ettől függetlenül az automatikusan induló programok és különösen a szolgáltatások letiltása esetén egyaránt járjunk el elővigyázatosan. Ha nem tudjuk, melyik alkalmazás mire hivatott, inkább hagyjuk futni. Ha viszont tisztában vagyunk a szoftverek működésével, a StartUp Tuner hatékony eszköz a gyomlálásban. A Windows is hálás lesz, gyorsabban indul és működik, cserébe a karbantartásért.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077