szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy miként kerül a Wi-Fi a fényképezőgépbe?

Hogy miként kerül a Wi-Fi a fényképezőgépbe? Nos, igazán egyszerűen: mindössze egy Eye-Fi elnevezésű memóriakártyát kell használni a fényképek tárolására. Ez a bizonyos Eye-Fi egy szabványos méretű SD kártya, amely 2 Gbájt memóriát és egy Wi-Fi csatlakozót tartalmaz. Az egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható (99 USD) eszközhöz egy USB kártyaolvasó is tartozik, ennek a segítségével lehet az első használat előtt elvégezni a vezeték nélküli kapcsolathoz szükséges beállításokat. Ilyenkor adhatjuk meg például azokat a belépési paramétereket, amelyekkel az online képmegosztó szolgáltatásokhoz tud majd kapcsolódni a kártya. Az Eye-Fi egyébként minden olyan fényképezőgéppel használható, amelyben SD kártyán tárolják az felvételeket.

Minden SD kártyás digitális kamerában használható az Eye-Fi

Miután az Eye-Fi-t a kamerába helyeztük, ugyanúgy készíthetjük a képeket, mint azt korábban tettük, csak nem kell többet azok áttöltésével foglalkoznunk. Amint van fényképezőgép közelében megfelelő vezeték nélküli hálózat, a kártya az addig elkészített  képeket automatikusan áttölti a számítógépre vagy az internetre. A vezeték nélküli hálózat ugyanis lehet az otthoni hálózat, ilyenkor a fotók a korábban megadott számítógépre (ami Windows és Mac is lehet),  illetve annak képkatalogizáló programjába kerülnek. Ha pedig egy nyilvános hotspot közelében vagyunk, akkor – a beállításoknak megfelelően – a kártya feltölti a képeket  a megadott internetes megosztó oldalakra (íme néhány a 17 jelenleg elérhető ilyen oldal közül: Flickr, Facebook, Photobucket, Picasa, Sharpcast). Az Eye-Fi-vel elfelejthetjük a kábeleket, kártyaolvasókat, áttöltő programokat, és az is ritkábban fog előfordulni, hogy egy utazás közben betelik a memóriakártya, és mivel nincs a közelben számítógép, nem tudjuk áttölteni és törölni a korábban készített képeket.  


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már tárgyalnak a jövő évi minimálbérről és bérminimumról

Már tárgyalnak a jövő évi minimálbérről és bérminimumról

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Elkészítettük a járványhelyzetet bemutató grafikonokat, hogy ne csak a semmitmondó számok látsszanak

Elkészítettük a járványhelyzetet bemutató grafikonokat, hogy ne csak a semmitmondó számok látsszanak