szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ötletes ajándék a mozaikfotó: ha valakinek van kedve, ideje, na meg jó szeme (vagy...

Ötletes ajándék a mozaikfotó: ha valakinek van kedve, ideje, na meg jó szeme (vagy szemüvege) egyenként is végigböngészheti az egyedi képeket, amelyekből végük összeáll a „nagy” fénykép. Mindehhez szükség van sok-sok digitális fényképre a számítógépünkön és persze egy ügyes programra. Ez utóbbi a www.sixdots.de/mosaik/en/download.php címről. Ha végeztünk a letöltéssel, kettős kattintással indítsuk el az ezmosaic2005v12.exe állományt, mire települ a program a PC-nkre (a telepítés során természetesen meghatározhatjuk, hogy hova tegye majd a kész mozaik fotót). A program, ha úgy kérjük, egy parancsikont is elhelyez a Windows asztalon, s ha innen elindítjuk, akkor máris előbukkan egy párbeszédablak, amelynek (angol nyelvű) opcióit követve, hamar végezhetünk a képkészítéssel.

A program szerzője ingyen adja a szoftvert, mindössze annyit kér cserébe, hogy küldjünk egy képeslapot a honlapon megadott címre. Tegyük meg – megérdemli.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Látványos képkeret

Az ilyen ajándék még látványosabb lehet saját készítésű...