szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Google találati eredményeit sokféle módon lehet értékelni, elemezni.

A Google találati eredményeit sokféle módon lehet értékelni, elemezni. A keresőrendszer találati rangsorolásának algoritmusát szigorú titokban tartják, azt azonban, hogy melyik keresés hány találatot ér el, mindenki olvashatja lista tetején. Ezt az adatot használja fel érdekes megközelítésben a Googlefight oldal. Csak be kell írni két kereső kifejezést, és meg kell nyomni a Fight gombot. Egy rövid animáció bemutatja a küzdelmet, majd két oszlopgrafikonon segítségével láthatjuk, melyik kifejezés győzött és milyen mértékben. Az a nyerő, amelyik a Google keresésnél több találatot ért el.

Egy klasszikus összecsapás

A Googlefight érdekes összehasonlításokra is használható, de persze sok mulatságos összevetést is el lehet végezni vele. Az oldalon nemcsak saját küzdő feleinket figyelhetjük, hanem megnézhetjük az utóbbi idők legnépszerűbb, legviccesebb vagy klasszikus összecsapásait is. Egy ilyen küzdelemben például a „Microsoft” jócskán lemaradt a „The law” (törvény) mögött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Spencer Davis beatlegenda

Meghalt Spencer Davis beatlegenda

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják

Piros, zebra, gyalogos, záróvonal – ennek az autósnak mindegy volt

Piros, zebra, gyalogos, záróvonal – ennek az autósnak mindegy volt