szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mindkét megoldásra kínál kényelmes megoldást a MacJournal, illetve a...

Mindkét megoldásra kínál kényelmes megoldást a MacJournal, illetve a WinJournal. A két program tulajdonképpen megegyezik (legalábbis lehetőségeit illetően), csak az egyik Macen, a másik Windowson fut.
Egy egyszerű Word dokumentumnál sokkal kényelmesebben jegyzetelhetjük le a napi eseményeket velük, ráadásul a visszakeresés, nyomtatás, megosztás is sokkal könnyebb.

Ilyen a Maces verzió...

Átlátható és kereshető formában, minden napra külön feljegyzést készíthetünk, a szövegszerkesztőkben megszokott formázásokkal. De beilleszthetjük a szövegbe egyetlen kattintással az iTunesban/Media Playerben játszott dal címét vagy a böngészőben nézett oldal linkjét. Sőt, akár jelölőnégyzeteket is illeszthetünk a szövegbe, így to-do bejegyzéseket is készíthetünk a naplóban. Teljes képernyős, a szemet pihentető nézetben is jegyzetelhetünk, de ha éppen nincs kedvünk írni, hangjegyzeteket is készíthetünk, egyetlen gombnyomással.

És ilyen, amikor Windows alatt írunk naplót

A bloggerek a bejegyzéseket feltölthetik az internetre (többféle blogmotort is támogat a program), de akár saját HTML sablont is létrehozhatunk és importálhatjuk a programba. Ezen kívül lehetőségünk van Word vagy PDF dokumentumként, Podcastként, esetleg iPod jegyzetként is exportálni.
És ami a legfontosabb, naplónkat titkosíthatjuk és jelszóval védhetjük az illetéktelen olvasók ellen.
A Maceseknek örömhír, hogy a MacJournal a MySpellX helyesírás ellenőrzővel is együttműködik, így az utókorra hibátlan naplót hagyhatunk, az új verzió pedig már OS X Leopard kompatibilis.
Ha nem írunk naplót, a két program jegyzeteléshez is kitűnő választás!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Meglepő felfedezés a 14 hónapos babákról: képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit

Meglepő felfedezés a 14 hónapos babákról: képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit