szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A digitális képeknek sok előnyük van, azonban a papírképeknek mindig megmarad a...

A digitális képeknek sok előnyük van, azonban a papírképeknek mindig megmarad a varázsa. Talán még soha nem volt annyira népszerű a papírkép készítés, mint napjainkban. Ráadásul az otthoni számítógépünkről is mindent elintézhetünk, és csak a kész képekért kell elmenni a boltba.
Több olyan szolgáltatás található az interneten, amelyekkel kényelmesen papírképekké alakíthatjuk digitális fotóinkat. Ezek kezelőfelülete nagyon hasonít egymásra, így aki már használta valamelyiket, könnyen eligazodik más képelőhívó weboldalakon is. Egy tetszőlegesen kiválasztott szolgáltatáson keresztül mutatjuk be a válogatás, a feltöltés és a megrendelés lépéseit.

1. Indítsuk el az internet böngészőt, Menjünk el a képkidolgozó szolgáltatás weboldalára, és válasszuk ki az online képrendelés menüpontot.

2. Az esetek többségében elindul egy Java alkalmazás. A biztonsági figyelmeztetést nyugodtan átugorhatjuk.

3. Ekkor egy, a Windows Intézőre hasonlító ablak jelenik meg. Itt keressük meg azt a mappát, amelyből ki szeretnénk választani a képeket.

4. Húzzuk az ablak alsó felébe azokat a fotókat, amelyekből papírképeket szeretnénk.

5. Minden kis nézőkép mellett beállíthatjuk a kép méretét és a darabszámot. Ha egy képből több méretet is akarunk, akkor a „+"  jelre kattintva tudunk további méreteket megadni.

6. A Bevásárlókosárnak nevezett összesítő képernyőn ellenőrizhetjük a megrendelésünket. Ha minden rendben van, folytathatjuk a folyamatot, ha módosítani szeretnénk, akkor a Megrendelés módosítása gombra kell kattintani.

7. Ezután következhet a képek feltöltése. Ez a folyamat sok és nagy méretű kép esetén hosszabb ideig (10-30 perc) is eltarthat.  Közben ne zárjuk be az ablakot, mert megszakad a feltöltés.

8. A rendelés véglegesítéséhez be kell jelentkezni. Ha már korábban regisztráltuk magunkat, csak az e-mail címünket és a jelszavunkat kell beírni. Ha még nincs ilyenünk, akkor most megadhatjuk az adatainkat.

9. A legtöbb képkidolgozó szolgáltatásnál több helyen is át lehet venni a képeket – a számunkra legjobban megfelelő boltot is meg kell határoznunk.

Mindig figyeljünk arra, hogy a kép felbontása megengedje azt a méretet, amelyet kiválasztunk. A legtöbb képrendelő rendszer figyelmeztet arra, ha a felbontás nem elegendő. Ilyenkor érdemesebb kisebb képméretet választani. Az is előfordulhat, hogy a rendszer nem is engedi az optimálisat meghaladó nagyítást.

Több olyan szolgáltatás is van, ahol arra is kínálkozik lehetőség, hogy több képet összecsomagoljunk, és egyetlen állományként töltsük fel azokat. Így kényelmesen tudunk akár több száz képet is megrendelni.

Sok kép feltöltésére gyakran FTP szervert is igénybe lehet venni. Ilyenkor kapunk egy időszakos hozzáférést a szolgáltató FTP tárhelyéhez. A kapott adatokat egy FTP programba vagy például a Total Commanderbe kell beírni. A esetek többségében az FTP protokollal sokkal gyorsabban lehet feltölteni a képeket, mint webfelületről.

Online fotókidolgozás
A képfeltöltés és megrendelés előtt érdemes körülnézni az alábbi oldalakon, mert folyamatosan változik, hogy melyik szolgáltatás kínálja a legalacsonyabb akciós árakat.

drogerie markt
KÉP.TÁR
DigitFot
MédiaCenter
FotoMarket
FotoMAX
Fotexnet/Ringfoto
Fotoland
Foto.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják