szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az újabb szövetség immár a harmadik tömörülés a lapképernyők...

Az újabb szövetség immár a harmadik tömörülés a lapképernyők gyártásában: nemrégiben a Sony és a Samsung Electronics, illetve a Sharp és a Toshiba jelentett be hasonló szövetséget.
A Matsushita, a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártója a jövő márciussal végződő pénzügyi évben az eladott LCD-televíziók számát - az előző pénzügyi évhez képest - 75 százalékkal, 1,4 millióra szeretné növelni. 

A világ tévépiacának 64,5 százalékára emelkedik 2011-ig a lapképernyős tévék részesedése, legyen szó akár plazmamonitorról, akár LCD-monitorról. 2006-ban az arány 27,4 százalék volt - a JEITA japán elektronikai és informatikai ipari szövetség (Japan Electronics and Information Technology Industries Association) prognózisa szerint. Az új tévékészülékek iránti kereslet 2011-re 200 millióra emelkedik a 2006-os 170,71 millióról. 

A növekedés hajtóereje az lesz, hogy egyre több felhasználó áll majd át a lapképernyős tévékre a digitális műsorszórás és tartalomszolgáltatás térnyerésével párhuzamosan. A 200 millióból 106,17 millió lesz LCD-tv és 22,77 millió plazma-tv, ami 2,3-szorosa a 2006-osnak.
Az iparági szervezet előrejelzése szerint a japán belföldi kereslet lapképernyős tévékből meghaladja majd a 10 milliót 2009-ben, amikor Japán teljes egészében átáll az analóg technológiáról a digitálisra a földi műsorszórásban. 2011-re a laptévék iránti kereslet 11,39 millióra emelkedik. Ebből 9,97 millió lesz LCD és 1,42 millió plazma, mindkét esetben a 2006-osnak úgy 1,8-szerese. 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

Nemcsak a vakcina hatásossága fontos, hanem az is, hány embert oltanak majd be vele

Nemcsak a vakcina hatásossága fontos, hanem az is, hány embert oltanak majd be vele

Így emelték be Spielberg hatalmas cápáját az Oscar-múzeumba (videó)

Így emelték be Spielberg hatalmas cápáját az Oscar-múzeumba (videó)