szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Be lehet persze állítani egészen rövid türelmi időt is a...

Be lehet persze állítani egészen rövid türelmi időt is a képernyőkímélőnek, ez viszont zavaró lehet a folyamatos munka során. Mi most egy másik módszert ajánlunk: megmutatjuk, hogyan indíthatjuk el bármikor, egyszerű egérkattintással a képernyőkímélőt.
Legelőször persze nem árt tisztázni, hogy milyen képernyőkímélők vannak a számítógépünkön. Ezeket megnézhetjük például a Windows Intézőben (Start/Minden program/Kellékek), de meg is kerestethetjük őket a géppel. Ez utóbbihoz kattintsunk a Start/Keresés menüpontra, mire megnyílik a keresés párbeszédablaka. A bal oldali Mit keres?  résznél kattintsunk a Fájlt vagy mappát menüpontra. Kattintsunk a További beállítások felirat melletti nyílra, majd tegyünk pipát a Keresés a rendszermappákban, illetve a Keresés az almappákban opciók elé.
Lépjünk most feljebb, és a Fájlnév egésze vagy része mezőbe írjuk be: *.scr. Az „scr” kiterjesztés ugyanis a képernyőkímélőre utal. Ezután, a Keresés helye opciónál még meg kell adnunk, hogy melyik meghajtón keressen a rendszer (általában a C: meghajtón tárolja az XP a képernyőkímélőket), majd a Keresés gombra kattintva elindíthatjuk a kutakodást a képernyőkímélők után.

Bőven rejteget képernyőkímélőt a Windows

Ha a rendszerünk befejezte a keresést, a jobb oldali ablaktérben feltűnnek a képernyőkímélők. Ha tudni szeretnénk, melyikük milyen, elég a bal szélső kis ikonkára kattintanunk kétszer, s máris feléled a képernyővédő. Válasszunk ki egy nekünk tetszőt, majd kattintsunk rá a jobb egérgombbal. A kattintás hatására megjelenik egy helyi menü, amelyből válasszuk a Küldés/Asztal (parancsikon létrehozása) opciót. 

Egyszerűen az Asztalra küldjük a képernyőkímélő ikonját

A képernyővédőt reprezentáló parancsikon máris megjelent a Windows Asztalon. A továbbiakban bármikor életbe léptethetjük: rá kell kattintanunk, s máris dolgozni kezd a képernyőkímélő. Ha le szeretnék állítani, csupán újra kattintanunk kell rá, s máris megjelenik a „munka” képernyőnk. A kézzel indított képernyőkímélőnek egyébként semmilyen hatása sincs a Windows saját képernyőkímélőjére, amelyet az Asztalra való jobb kattintás után, a Tulajdonságok menü Képernyőkímélő fülénél érhetünk el.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás

Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás