szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Könnyű a dolgunk, amikor az internetről szeretnénk adatokat importálni az Excelbe, ugyanis a...

Könnyű a dolgunk, amikor az internetről szeretnénk adatokat importálni az Excelbe, ugyanis a Microsoft táblázatkezelőjében egy parányi böngésző is rejtőzik. Nyissunk meg egy üres Excel munkafüzetet, majd a felső menüsorban válasszuk az Adatok menüpont alatti Külső adatok importálása opciót, illetve a jobbra megnyíló Új weblekérdezés-t. Akkor megnyílik az Excel kevéssé ismert böngészője, amelynek címsora alatt az utóbbi időben felkeresett weboldalak listája kapott helyet. Mi persze olyan weboldalt írunk be, amilyet csak akarunk. Néhány másodperc múlva megnyílik a weboldal, s az Excel egy sárga nyíllal jelöli meg azokat a részeket, amelyeket táblázatként is mert fel.

Az excel kijelöli a táblázatnak tartott részeket

Ha az egeret a kívánt adatok mellett megjelenő nyílra helyezzük, az excel egy keretet rajzol a táblázatként felismert tartalom köré. Ha a nyílra kattintunk, akkor az átalakul egy kis, zöld mezőben lévő pipává.
Ezután nincs is más dolgunk, mint az Importálás gombra kattintani, majd a következő párbeszédablakban meghatározni azt a cellát, ahonnan be szeretnénk illeszteni az adatokat. Kattintsunk ezután az OK-ra, s néhány pillanat múlva már ott csücsülnek az adatok az Excel táblázatunkban.
Ha később ezen adatok celláira kattintunk a jobb egérgombbal, akkor az eddigiektől kissé eltérő helyi menü tűnik elő, ugyanis a netes tartalomra is utaló opciói is vannak. Alul, a Lekérdezés szerkesztése alatt módosíthatjuk a weblekérdezést, azaz más oldalról hívhatunk be adatokat. A külső adattartomány tulajdonságai alatt frissítési szabályokat adhatunk meg, illetve dönthetünk a cellaformázásról. Végül az Adatfrissítés gombra kattintva kapcsolatba kerülünk a világhálóval, s ha az adott oldalon, a kijelölt részben változott valami, akkor az a mi celláinkban is frissítésre kerül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Művészet az Excellel

A webtervezőként dolgozó Danielle Aubert érdekes kísérletbe kezdett.

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában

7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce

7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce