szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A MailStore Home egy nagyon könnyen használható, ugyanakkor rendkívül ügyes program.

A MailStore Home egy nagyon könnyen használható, ugyanakkor rendkívül ügyes - és ráadásul ingyenes - program, amelynek segítségével szinte minden népszerű levelezőkliensből (Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Thunderbird, SeaMonkey, Webmailer stb.) lementhetjük leveleinket, ráadásul a lementett levelek között később nagyon egyszerűen kereshetünk (rendkívül jól sikerült a kereső), olvashatjuk őket, s ha újra szükségünk van rájuk, természetesen vissza is állíthatjuk bármelyiket. Nem csak egy fiók tartalmát menthetjük le, hanem akár több kliens adatait is.
Sőt, a program nem csak a népszerű kliensek adatait tudja elmenteni, hanem számos POP és IMAP alapú fiókot, így például GMail fiókunk adatait is lementhetjük, ha nem bízunk meg a Google szervereiben.

Egyszerűen használható

Az elmentett adatokat közvetlenül a programból írhatjuk ki CD-re vagy DVD-re.
A MailStore Home működéséhez a Microsoft .NET 2.0 keretrendszerére is szükségünk lesz, de ezt a program telepítője automatikusan letölti és telepíti, ha esetleg nem lenne még a gépünkön. Persze Vista alatt használva ilyen gondunk nem lesz, hiszen ott a rendszer eleve tartalmazza a .NET rendszer aktuális változatát.
A program használata nagyon egyszerű, az Import Messages gombra kattintva választhatjuk ki, hogy milyen fiókból szeretnénk lementeni leveleinket. Ha például az Outlook Expressben tárolt levelekről készítenénk biztonsági másolatot, válasszuk a jobb oldali sávban az Outlook Express profilt, majd a középső részben megjelenő programikonra kétszer kattintva már el is kezdhetjük a backup állomány létrehozását.

DVD-t írhatunk és persze mindent visszaálíthatunk, ha szükséges

A GMail esetében egy kicsit hosszadalmasabb az eljárás, de szerencsére nem vészes:

1. lépés
Lépjünk be a böngészőben GMail fiókunkba és válasszuk a Beállítások lehetőséget, azon belül pedig az Átirányítás és POP/IMAP linket. A POP letöltés lehetőségnél válasszuk a POP engedélyezése minden levélre (még azokra a levelekre is, amelyeket már egyszer letöltött) lehetőséget. A második pontban érdemes a(z) Gmail másolatának megtartása a Beérkező levelek között opciót választani, hogy a lehívott levelek Gmail fiókunkban továbbra is megmaradjanak.

2. lépés
Ezután indítsuk el a MailStore Home-ot, és kattintsunk az Import Messages gombra, majd válasszuk a jobb oldali listából a POP3 lehetőséget.
A megnyíló ablakban adjunk meg egy tetszőleges profil nevet (például Gmail leveleim).
Az E-mail Address mezőnél adjuk meg Gmail címünket ([email protected]), a Host részbe pedig írjuk be ezt: 

pop.gmail.com

A Protocol lehetőségnél válasszuk a POP3-SSL lehetőséget.
A felhasználói névnél adjuk meg a Gmail fiókban használt felhasználói nevet (ez általában a Gmail-es e-mail cím), a Password mezőbe pedig írjuk be a fiókhoz tartozó jelszavunkat.
Kattintsunk az OK gombra.

AKár Gmail fiókunkat is elmenthetjük

3. lépés
Már csak a levelek lementése van hátra. Ez nagyon egyszerű, mindössze egy dupla kattintás az imént létrehozott Gmail leveleim profilon és már töltődnek is leveleink.
A letöltött levelek között a program ablakának bal oldalán látható mappák segítségével válogathatunk, illetve kereshetünk is közöttük az Extended Search gombra kattintva.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!