szerző:
techline.hu

Több remek ingyenes megoldás is van, ám általában elvéreznek a magyar...

Több remek ingyenes megoldás is van, ám általában elvéreznek a magyar helyesírás-ellenőrzésnél, illetve néhány az ékezetes karakterekkel is nehezen boldogul, ami mondjuk 2008-ban elég szomorú.
Az OpenOffice.org viszont igazán jól eltalált irodai csomag, és gyakorlatilag mindent tud, amit elvárhatunk egy ilyen alkalmazástól. Ennek köszönhetően számtalan alternatív változat megjelent már belőle. Ilyen a NeoOffice Macen, amelynek köszönhetően X11 nélkül is lehet használni az OpenOffice alkalmazásokat, ráadásul az OS X-hez illő külsővel, és akár Inteles Macen is, Rosetta emulátor nélkül. Sőt, vannak fizetős változatok is, ahol néhány plusz funkcióért és a készítők által nyújtott terméktámogatásért kell fizetnünk, de ezt leszámítva ugyanazt kapjuk, mintha letöltöttük volna az ingyenes verziót.

OxygenOffice Professional
Van azonban egy olyan klón, amelyik ingyenes, és a hagyományos irodai alkalmazások mellett rengeteg plusz szolgáltatást is nyújt: az OxygenOffice.
Ahogy az OpenOffice, ez is rendelkezésre áll Windowsra és Linuxra, és persze elérhető magyar nyelven, magyar helyesírás-ellenőrzővel is.
Amiben többet nyújt, mint az eredeti, az például a címben is említett rengeteg clipart, font, fotó és 3D-s objektum. Ezeket szabadon használhatjuk dokumentumaink, prezentációink, grafikáink díszítésére. Találunk még számos sablont is (magyarul), hogy gyorsabb legyen a munka, és olyan apró, de hasznos extrákat, mint a WikiPedia kereső, a továbbfejlesztett VBA támogatás a Calc-ban, átalakított színpaletták, magyar kézikönyv, és például a Office Open XML formátumok részleges támogatása.

Irodai csomag, sablonokkal, clipartokkal, fotókkal, fontokkal

Ha tehát szükségünk van ezekre a pluszokra, teljesen ingyen megkapjuk őket, csak az OpenOffice.org helyett az OxygenOffice Professionalt kell letöltenünk az internetről.
Méretes darab (329 MB a teljes csomag, minden támogatott nyelven), de megéri letölteni, mivel utána a számtalan extra font és clipart segítségével talán még szebb prezentációkat és dokumentumokat gyárthatunk egy nagyszerű irodai csomaggal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
techline.hu Tech

Nem kell többé gépelnie!

Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy egy papíron lévő szöveget kellene sürgősen...

168 Óra: Több ezer milliárd forintba is kerülhet Magyarországnak az Elios-ügy

168 Óra: Több ezer milliárd forintba is kerülhet Magyarországnak az Elios-ügy

Csak a börtön webshopján rendelve kaphatnak ételt hozzátartozóiktól a rabok

Csak a börtön webshopján rendelve kaphatnak ételt hozzátartozóiktól a rabok

Mégsem veheti meg a DIGI az Invitelt

Mégsem veheti meg a DIGI az Invitelt

Börtönben kellett volna lennie, helyette hamis iratokkal kocsikázott a városban egy budapesti férfi

Börtönben kellett volna lennie, helyette hamis iratokkal kocsikázott a városban egy budapesti férfi

A NER-kritikus Fluor Tomival avatják fel a Mol-Vidi-stadiont

A NER-kritikus Fluor Tomival avatják fel a Mol-Vidi-stadiont

Vissza a nyolcvanas évekbe: közös koncertet ad az ETA és a Kretens

Vissza a nyolcvanas évekbe: közös koncertet ad az ETA és a Kretens