szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szó se róla, rendesen átszabta az alkalmazásváltást a Microsoft a...

Szó se róla, rendesen átszabta az alkalmazásváltást a Microsoft a Vistában. Az Alt+Tab kombinációval a hagyományos megoldás kissé tuningolt változatát használhatjuk, élő képekkel a futó alkalmazásokról, míg a Win+Tab kombinációval ugyanezt látjuk, csak éppen 3D-ben elforgatott ablakokkal.
Ez utóbbi nagyon látványos, de talán kevésbé átlátható, mint az OS X Exposéja, ahol a megnyitott ablakokat a rendszer egymás mellé rendezi, a szükséges mértékben lekicsinyítve őket.
Ezt a lehetőséget az újabb Linux disztribúciókban már alapból megtaláljuk, így például aki Ubuntut használ (és persze vele XGL-t és Compiz 3D-t, vagy más 3D desktop megoldást), annak adott ez a remek lehetőség.

OS X Exposé a Vista alatt

Ám a Vistát használóknak sem kell lemondaniuk erről, egy aprócska alkalmazás, a Switcher segítségével tetszés szerint átalakíthatjuk a Vista alkalmazásváltóját, akár Exposé-szerűre is.
Ráadásul a Switcher testre szabható, így akár az ízlésünknek megfelelőre is alakíthatjuk az ablakok elrendezését, színét, és hozzárendelhetjük új alkalmazásváltónkat tetszőleges billentyűkombinációhoz, vagy egérművelethez (például ha az egeret a képernyő jobb felső sarkába mozgatjuk). Ez utóbbi nekünk például OS X-en nagyon bevált, és a Vistán is kényelmesen használható ezzel a programmal. Ráadásul így akár mindhárom alkalmazásváltási módszert megtarthatjuk.
A program látványos animációkat is használ (például az ablakok zsugorításánál), ezeket tetszés szerint gyorsíthatjuk, ha az eredeti beállításokat lassúnak véljük.

Másik elrendezést is választhatunk

Ha pedig még így sem találunk meg egy alkalmazást a sok megnyitott ablak között, csak kezdjük el begépelni annak a programnak a nevét, amelyet keresünk (vagy mondjuk a Wordben megnyitott dokumentum nevét), és a program szűkíti a kört, csak azokat az ablakokat mutatja, amelyek tartalmazzák a beírt szavakat.A program használatához Vista Home Premium, Ultimate vagy Business Edition és persze az Aero-t támogató videokártya szükséges!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Menthetetlen a Vista?

A Microsoft aktuális operációs rendszere - már persze ha nem nézzük a...

techline.hu Tech

Vista és a játékok

Eltelt nyolc hónap a Vista megjelenése óta, így a hardvergyártóknak...

techline.hu Tech

Vista tuningolás

A Tweak VI használata nem túl egyszerű, mivel a rendszer – az...