szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legutóbbi, 10.5.

A legutóbbi, 10.5.2-es frissítés óta a Stacks még használhatóbb lett, a lista nézet bevezetésével sokkal átláthatóbbá váltak a Stacksre dobott mappák. Ám például a Downloads (letöltések) mappa a Stacksen továbbra is rondán jelenik meg, hiszen alapértelmezésben mindig a legutóbb letöltött fájl ikonját látjuk, mögötte a korábbiakkal. Ha linkeket is gyűjtünk itt, az már kifejezetten bántja a szemet, s ha több gyűjteményünk is van, meglehetősen nehéz kitalálni, melyiket is látjuk.

Így nehéz megmondani, melyik mappában milyen fájlok vannak

Szerencsére ezen egészen egyszerűen segíthetünk, és ehhez még rendszerhackelésre sincs szükség. Csupán el kell látogatnunk egy japán oldalra és onnan letöltenünk a DRAWERS icon csomagot. Japántudást nem igényel a dolog. Két változatot találunk, van egy színes és egy szürke összeállítás. Előbbi vidámabb, utóbbi elegánsabb, kinek kinek ízlése szerint.

A szürke csomag egyik készlete

Lássuk a használatot:

1. lépés
A letöltött DMG fájlokat először mountolnunk kell, majd kattintsunk bennük az Icon Folder mappára. A megnyíló Finder ablakban találjuk az ikonokat.

2. lépés
Válasszuk ki azt, amelyikre szükségünk van, és húzzuk rá a Stacks adott mappájára (például a Download elnevezésűt a letöltések mappára).

Így néznek ki a színes ikonok

3. lépés
Nyissuk meg az adott Stacks mappát a Finderben (jobb kattintás, majd Open “mappanév”) és keressük meg az újonnan bemásolt ikont. Nevezzük át “0”-ra (nulla, idézőjelek nélkül).

4. lépés
Mivel a “0” nevet adtuk ikonunknak, így az ABC-ben az előkelő első helyre tud kerülni. Kattinsunk a Dock-on az adott Stacks mappára a jobb egérgombbal (vagy Ctrl+klikk), és Sort By részben a Date Added helyett válasszuk a Name lehetőséget. Így ikonunk rögtön előre ugrik, és mint egy hagyományos irattartó, eltakarja a mappában lévő fájlok ikonjainak alsó részét. Mintha dobozban tartanánk őket. Ráadásul áttekinthetőbbé is teszi a Stacks-re kidobált mappákat, hiszen az ikonok alapján könnyen meg tudjuk már őket különböztetni.

llyen a szürke változat

Így máris rendezettebbnek tűnnek a Stacks mappái! :)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Takarítsunk Macintosh-t!

Az OS X alatt a programok eltávolítása az esetek többségében megoldható...

techline.hu Tech

Ne lopjon MacBookot!

Az iAlertU program az Apple hordozható gépeibe épített...

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben