szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Magix eddig leginkább a zeneszerkesztőjéről (Magix Music Maker) volt ismert, amellyel ...

A Magix eddig leginkább a zeneszerkesztőjéről (Magix Music Maker) volt ismert, amellyel  könnyen készíthetünk dalokat loopokból és MIDI sávokból. Ám úgy tűnik, a cég a webes szolgáltatások világában is szeretné megvetni a lábát.
A Magix Website Maker segítségével szinte pillanatok alatt hozhatunk létre ízléses és látványos, Flash alapú honlapot. Ehhez ráadásul telepítenünk sem kell semmit, csak egy böngésző kell hozzá. Még a tárhelyet is a cég biztosítja. Igaz, ez nem túl nagy (25 Mbájt), de egy alap weboldalhoz azért elegendő. Ha később esetleg többet szeretnénk, természetesen lehetőség van a bővítésre (5 Gbájtig), de az már nincs ingyen. Viszont a plusz tárhely mellé további Flash témákat is kapunk, így bővül a választék.

Regisztráció
Most azonban maradjunk az ingyenes megoldásnál, elvégre 25 MB-on bőven elfér egy bemutatkozó oldal. Látogassunk hát el a Website Maker kezdőlapjára, és kattintsunk a Register for free gombra. Itt létrehozhatunk egy ingyenes Magix logint, amely később egyébként arra is jó, hogy letöltsük a cég szoftvereinek próbaverzióit, illetve értelemszerűen ennek a segítségével léphetünk majd be honlapunk szerkesztőjébe is.

A Control Center a regisztráció után

Válasszuk az I do not yet have any MAGIX login details and wish to register lehetőséget, és kattintsunk a Proceed gombra.
Töltsük ki a megjelenő űrlapot. Ha mindent jól csináltunk, egy ellenőrző levelet kapunk elektronikus postafiókunkba. Ebben kattintsunk rá a meglehetősen hosszú aktivációs linkre.
Ezzel gyakorlatilag el is készült hozzáférésünk. Immár beléphetünk a Control Centerbe és a szerkesztő felületre (ezt később bármikor elérjük a https://www.magix-website.com címen a Login linkre kattintva).

Weboldal programozás nélkül
Honlapunkat a http://felhasznalo.magix.net/website linken fogjuk elérni, a pontos címet a Control Center lapunkon láthatjuk. Honlapunk szerkesztéséhez kattintsunk a Website Maker gombra az oldal jobb oldalán.
Ekkor egy új ablakban megnyílik a Flash alapú szerkesztő felület.
Elsőként honlapunk grafikai témájáról kell döntenünk. Az ingyenes változatban négy téma közül választhatunk.
Ha ezzel is megvagyunk, nekiláthatunk a honlap szerkesztésének. A szerkesztő felület könnyen használható, aki dolgozott már szövegszerkesztővel, gyorsan kiigazodik rajta.

Gyorsan kiigazodunk a felületen

Honlapunk aloldalait a Pages részben szerkeszthetjük, az ingyenes változatban maximum 5 aloldalunk lehet. Duplán kattintva az aloldalak neveire, átnevezhetjük azokat. Ennek megfelelően a menüpontok elnevezései is változnak.
Ha csak egyet kattintunk az adott oldal nevén, a jobb oldali szerkesztőben megjelenik maga az oldal, és nekiláthatunk átírni a szövegeket, lecserélni a képeket stb.
Újabb szövegdobozokat, képeket, animált szövegeket, animációkat, képkereteket az Objects részben választhatunk ki. Ezeket egyszerű fogd és dobd módszerrel helyezhetjük el az oldalon. A képkeretekbe ugyanígy dobhatunk képeket. Elhelyezhetünk még az oldalon vendégkönyvet, látogatottságmérőt és e-mail küldő űrlapot is.
Fontos, hogy a használni kívánt saját képeket, videókat előbb fel kell töltenünk a tárhelyre. Ezt az Objects menü My media/Uploaded részében tehetjük meg, Válasszuk ki, hogy milyen fájlt (kép, videó, zene, egyéb) kívánunk felölteni, és kattintsunk az Upload gombra.
A megjelenő ablakban sajnos csak egyesével tudunk feltölteni fájlokat (ez szintén az ingyenesség „ára”). Használhatunk JPEG, WMV és MP3 formátumokat.
Ha elkészültünk honlapunkkal, vagy később akarjuk folytatni a szerkesztést, csak kattintsunk a Save gombra. Ha publikálni is szeretnénk művünket, akkor az ablak bal felső sarkában látható Magix gombra kattintsunk, és a legördülő menüből válasszuk a Publish menüpontot.

Képek feltöltése a galériákba

Ezzel élesítjük honlapunkat, így már elérhetővé válik azon a linken, amelyet a Login oldalon látunk (http://felhasznalo.magix.net/website).
A Magix menüben még egy fontos menüpontot találunk, ez pedig a Settings. Itt adhatjuk meg honlapunk alapjellemzőit (címsor felirat, kulcsszavak a keresőmotorokhoz, rövid leírás a honlapról stb.).
Szerkesztés közben egyébként az ablak jobb alsó részén folyamatosan nyomon követhetjük, mennyi szabad hely áll még rendelkezésünkre.
A regisztrációval egyébként hozzájutunk még 128 Mbájtnyi online album tárhelyhez is. Ide kategóriákba sorolva tölthetjük fel a publikálni szánt fotóinkat. Ide a Control Center oldalon található Upload New media linkre kattintva tölthetünk fel képeket. A dolog érdekessége, hogy akár csoportos feltöltésre is lehetőséget kapunk, és ezeket a képeket utána nemcsak fotóalbumként, hanem a Website Makerben, képobjektumként is használhatjuk. A képek, videók, hangok feltöltését tehát érdemesebb itt intézni, és csak utána belépni a Website Maker felületre.

A Magix Website Maker kitűnő kiindulási alap, ha gyorsan van szükségünk egy bemutatkozó oldalra, vagy mondjuk csak családi fotókat publikálnánk. A 25 Mbájtos tárhely a honlaphoz és a 128 Mbájt a fotóalbumokhoz kezdetnek bőven megteszi, később pedig továbbléphetünk a fizetős megoldás felé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Így lehet webáruháza!

Tegyük fel, hogy a cégünknek már van egy igényes honlapja, és elérkezett...

techline.hu Tech

Weboldalak forró pontjai

Amikor valaki elkészít egy weboldalt és feltölti azt az internetre, az a célja vele...

Fejenként havi 10 ezer forint lett az állami bértámogatás a járulékok levonása után a Jedermann kávézónál

Fejenként havi 10 ezer forint lett az állami bértámogatás a járulékok levonása után a Jedermann kávézónál

390 lóerős szabadidő-autó a VW új sportmárkájától

390 lóerős szabadidő-autó a VW új sportmárkájától

Hajléktalanokat verő rendőröket vettek őrizetbe

Hajléktalanokat verő rendőröket vettek őrizetbe