szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A www.utv.

A www.utv.hu címen elérhető közlekedési képinformációs portál még csak tesztüzemben működik, de már így is nyomon követhetjük a Budapest tíz legforgalmasabb pontján (Árpád híd pesti hídfő, Margit híd budai hídfő, Erzsébet híd pesti hídfő, Széna tér, Oktogon, Astoria, Üllői út – Ferenc krt. sarok, Erzsébet tér, Nyugati tér, Blaha Lujza tér)  történő eseményeket. Egy-egy ponton több kamera is van, így különböző irányokból is megnézhetjük a forgalmi állapotokat. A szokásos, gyenge webkamerák helyett nagy felbontású, folyamatos és akadozás mentes képeket láthatunk, amelyek akár teljes képernyős változatban is lejátszhatók. 

Élőben láthatjuk Budapest legforgalmasabb pontjait

A mozgóképek minősége annyira jó, hogy például a március 15-i esti eseményeket időnként ezen a weboldalon keresztül közvetítette a Hír TV. Aki az országutak forgalmi helyzetére is kíváncsi, az egy meglehetősen elrejtett oldalon találhatja meg az autópályáinkon elhelyezett webkamerák képeit. Az oldal a kormányzati portálon keresztül is megtalálható, 22 ponton, mindkét haladási irányba néző képet láthatunk, igaz, itt már a megszokott webkamera minőségben. 

Nagyfelbontású, akadozás mentes képek az interneten keresztül

Ráadásul ezek nem folyamatos képek, csak fél-, illetve egypercenként frissülnek. Arra azonban tökéletesek, hogy megnézzük, nincs-e több kilométeres torlódás vagy baleset az adott útvonalon, hogy még időben tudjunk terelőutat választani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

A rendíthetetlen hűségét ünnepelték – eltemették Fülöp herceget

A rendíthetetlen hűségét ünnepelték – eltemették Fülöp herceget