szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A BricoPack Vista Inspirat Ultimate 2 talán a legegyszerűbben használható ezek...

A BricoPack Vista Inspirat Ultimate 2 talán a legegyszerűbben használható ezek közül, s ha leszámítjuk, hogy némiképp szerepzavarban szenved (mert hát mi a frászt keres egy OS X-es Dock alkalmazásindító is a témában, ráadásul az alapértelmezett háttérkép is félig Vista félig OS X stílusú), azért minden egyéb téren szinte tökéletes munkát végez.

Kezdődik az átalakulás

A legjobb az egészben, hogy mindenféle előképzettség nélkül feltehető a gépre. Ha már telepítettünk programot, ezt is fel tudjuk könyörögni a gépre. Néhány Next gomb nyomogatásán kell csak túljutnunk, illetve a telepítés elején ki kell választanunk, milyen formában telepedjen fel a 24 Mbájtos csomag.
Ha az első három variációból bármelyiket választjuk, minden feltelepül, viszont nem minden funkciót kapcsol be a program. Az Express telepítés a visszafogottabb teljesítményű gépekre ajánlott.
A Classic az átlagos gépre szabott, felkerül a téma és mellé az animált Dokk is, amelynek a segítségével gyorsan eljuthatunk a fontos mappákhoz, vagy egyetlen kattintással indíthatunk programokat.

Vista téma, amelyben egy OS X-es Dock virít

A Total mód mindent feltesz és mindent bekapcsol: Vista téma, átlátszó menük, átlátszó taskbar, árnyék az ablakok alatt, Dokk stb.
A Personalized mód a haladóknak ajánlott, itt ugyanis megszabhatjuk, mi telepítődjön és persze a beállításokat is. Mi a Classic módot javasoljuk.
A telepítés után egy újraindítás is szükséges, de amint visszatért a rendszerünk, nem fogunk ráismerni - a Vista Inspirat 2 a megszólalásig Vistává varázsolja az XP-nket, a gomboktól, a login képernyőn keresztül az ikonokig, mindent.

Kész a Vistának álcázott XP! Az Oldalsávot külön töltöttük le.

Az Asztalon elhelyezett Vista Inspirat 2 Config ikonra kattintva testre szabhatjuk a beállításokat: árnyék ki- vagy bekapcsolása stb. Az eltávolítást is itt végezhetjük el, ha mégsem tetszene az XP-ből lett Vista (nálunk a telepítés és az eltávolítás is problémamentes volt).
A telepedett OS X Dock-klónnak saját konfigurációs lehetőségei vannak, ezekhez egy jobb klikkel, majd a Dokk beállításai (bizony, magyar) menüpontot választva juthatunk el.
Ha magyar Windowsra telepítjük a csomagot, semmi gond, a Dokk és a csomag többi része  is - leszámítva a telepítőt – „tud magyarul”.
A tökéletes hatás elérése érdekében innen letölthetjük a Vista háttérképeit is, sőt, akár a Vista Oldalsávját is az XP Asztalára varázsolhatjuk, innen.
Két fontos dolgot azért érdemes megjegyezni: ha a Windows XP SP3-at is szeretnénk majd telepíteni, előtte távolítsuk el a Vista Inspirat 2-t, telepítsük az SP3 szervizcsomagot, majd tegyük fel újra a Vista Inspirat 2-t.

Árnyék, átlátszó Taskbar, animációk, ikonok, egérmutatók, minden...

A másik, hogy mint minden ilyen témacsomag, a Vista Inspirat 2 sem veszélytelen. Csak akkor tegyük fel, ha nem kockáztatunk munkára használt rendszert, és persze előtte érdemes elmenteni biztos helyre a fontos adatainkat, és esetleg a Windows XP helyreállítási lehetőségét használva egy pillanatképet készíteni az aktuális, működő rendszerről. A telepítést pedig Adminisztrátori jogosultságokkal végezzük!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vista extra XP-re

Két olyan program is napvilágot látott már, amelyek megoldják, hogy...

techline.hu Tech

Vista Sidebar XP-re

A Thoosje Sidebarral kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy nem azonos a Vista hasonló elnevezésű...

techline.hu Tech

Vista Start-menü az XP-hez

A Vista Start Menu elsősorban azoknak az XP felhasználóknak a szívét dobogtathatja meg...

techline.hu Tech

Vista és a játékok

Eltelt nyolc hónap a Vista megjelenése óta, így a hardvergyártóknak...

Parragh az önkormányzatokkal spóroltatna, miközben a kamarák a NAV-ot küldik az ötezer forintokért

Parragh az önkormányzatokkal spóroltatna, miközben a kamarák a NAV-ot küldik az ötezer forintokért

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index

Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index