szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Snap Links nevű kiegészítő egyszerűen kezelhető és nagyon kényelmessé teszi...

A Snap Links nevű kiegészítő egyszerűen kezelhető és nagyon kényelmessé teszi a böngészést, főleg találati listák nézegetésekor. Ahhoz már hozzászoktunk, hogy amikor meg szeretnénk találni valamit a hálózaton, a kereső programok esetenként több ezernyi találatát kell átnéznünk. Persze ha jól fogalmazzuk meg a keresési kifejezést, akkor egy jó kereső szolgáltatás a lista első helyein adja vissza a legígéretesebb hivatkozásokat. Ezekre azután egyenként rákattintva megnézhetjük, azt takarja-e a link, amire kíváncsiak voltunk. 

Egy felugró menüből szabályozhatjuk a Snap Links működését

Az oldal megnézése után visszaléphetünk a találati oldalra, és megnézhetjük a következő hivatkozást. Szerencsére a legtöbb modern böngésző már támogatja a fülek (tab) használatát, így általában ha a jobb egér gombbal kattintunk egy hivatkozásra, akkor a felbukkanó menüből választhatjuk azt a lehetőséget, hogy a link egy új fülön nyíljon meg, így legalább a találati listát tartalmazó oldal is mindig megmarad. 

Elég csak nagyjából bekeríteni a linkeket tartalmazó területet

Még ennél a megoldásnál is kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a találatok feldolgozását a Firefox használóknak a Snap Links. A kiegészítő telepítése és a böngésző újraindítása után az egérrel kijelölhetjük az éppen aktuális weboldal egy tetszőleges téglalap alakú területét, és az abban található hivatkozások azonnal megnyílnak egy-egy új fülön. Nincs szükség a hivatkozások pontos kijelölésére, elég csak nagyjából körülrajzolni egy területet. A területen található és az egér gombjának elengedésekor megnyíló hivatkozásokat külön bekeretezi az alkalmazás.

Egyetlen kattintással tucatnyi oldalt nyithatunk meg

A Snap Links minden weboldalon használható, de elsősorban a találati listák könnyebb feldolgozására készült. Így az alapbeállítás meg tudja különböztetni, hogy melyek a fontos, fő hivatkozások egy területen belül. Így például egy Google találat körberajzolásakor csak a találatok címében lévő hivatkozásokat fogja kijelölni, a rövid leírás alatt megjelenő „Tárolt változat” és „Hasonló oldalak” nem fognak egy-egy új fülön megnyílni. Ha mégis minden hivatkozást ki szeretnénk jelölni, akkor a Shift billentyűt nyomva tartva kell elvégezni a kijelölést. Ha pedig a Ctrl billentyűt nyomjuk le, akkor az egér gombjának elengedésekor nem nyílnak meg automatikusan az új fülek, hanem egy felugró menü jelenik meg. Ebből többek között választhatunk, hogy az új oldalak ablakban vagy fülön nyíljanak meg, illetve a vágólapra is másolhatjuk a kijelölt területen található hivatkozásokat vagy hozzáadhatjuk Kedvenceinkhez.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hóesés a Firefoxban

Ezek egy része a munkánkat könnyíti meg, másik része a program...

techline.hu Tech

A tíz legnehezebb CAPTCHA

A meglehetősen hosszú és nehezen kiejthető kifejezés egy még hosszabb fogalom angol...

Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson

Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson

Így találjon új munkaerőt három nap alatt

Így találjon új munkaerőt három nap alatt

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett