szerző:
techline.hu

Az Adobe ma bejelentette az Adobe Photoshop Express, ingyenes internetes alkalmazás nyilvános...

Az Adobe ma bejelentette az Adobe Photoshop Express, ingyenes internetes alkalmazás nyilvános bétaverzióját, amely mindenki számára biztosítja a digitális fotók tárolásának, rendezésének és megkapó effektusokkal való kiegészítésének lehetőségét. A nyilvános béta fázisban az Adobe várja a Photoshop Express felhasználók visszajelzéseit a termék szolgáltatásaival és funkcióival kapcsolatban, amelyeket a jövőben tovább fejlesztenek. A Photoshop család legújabb tagja, a Photoshop Express az Adobe legjobb képszerkesztési technológiájának nagy részét kínálja egyszerű és elérhető módon az online közönségnek. Segítségével a felhasználók akár 2 GB területen tárolhatják a képeiket ingyenesen, szerkeszthetik a fotóikat és kreatív módon oszthatják meg azokat az interneten, például a Facebook és hasonló népszerű hálózatokon.

„A Photoshop olyan bevált technológia, amely megváltoztatta világunk látványát. A Photoshop Express pedig most már az összes digitális fotós számára elérhetővé teszi azokat a hatásos funkciókat, amelyek ismertté tették az Adobe megoldásait” – mondta Doug Mack, az Adobe fogyasztói és üzemeltetett megoldásaiért felelős alelnöke. „A Photoshop Express egy kényelmes helyet kínál, ahol elvégezhető a fotók tárolása, szerkesztése és megosztása, akár otthonról, az iskolából vagy útközben.”
 
Egyszerűen használható és könnyen elérhető
A Photoshop Express segítségével a digitális fotók bármikor feltölthetők és rendezhetők, a szerkesztések során mindig megmarad az eredeti kép, és a képek bárhonnan, bármilyen webböngészőből megoszthatók. Néhány kattintással bárki számára lehetővé teszi a szokványos szerkesztési műveleteket, például – sok egyéb mellett – a vörösszem-effektus eltávolítását, a fekete-fehér képpé konvertálást, a kivágást és az átméretezést.

Semmilyen előképzettséget nem igényel azoknak a hatásoknak a használata, amelyekkel elkápráztathatjuk barátainkat vagy családunkat. Az egykattintásos megközelítéssel a Photoshop Express különböző trükköket tesz könnyen elérhetővé: például a Pop Color segítségével kiválasztható a képen található tárgyak bármelyike, eltüntethető a háttérkép, és a tárgy a színe megváltoztatásával kiemelhető a lapon. A vázlathatások alkalmazásával rajzokhoz hasonló hatású képek készíthetők a fotókból, a kép torzításával pedig művészi vagy komikus módon torzíthatók el a tárgyak vagy az arcvonások. Még a fotószerkesztésben kevésbé jártas felhasználók is könnyedén kiválasztják a nekik tetsző változatot a mintafotók közül, amelyek a hozzáadott hatás különböző változatainak látványát mutatják. A Photoshop Express az alkalmazás elhagyása nélkül is számos kreatív megosztási lehetőséget kínál, például a fotók és diavetítések feltöltését és bemutatását egy Adobe által üzemeltetett saját online galériában vagy a feltöltést népszerű képmegosztókra és személyes blogokba. A diavetítések pedig jobban néznek ki, mint eddig bármikor: az animációk átúsztatják és átrepítik a képernyőn a fotókat, és az interaktív élmény mellett egyedülálló bemutatási stílusokat biztosítanak.

Népes Photoshop család
Az Adobe Photoshop CS3 és a Photoshop CS3 Extended a Photoshop termékcsalád szíve, amelyet számos, a különböző szintű felhasználók számára fejlesztett megoldás egészít ki annak érdekében, hogy a felhasználók a legjobbat hozhassák ki digitális képeikből. A Photoshop Lightroom a professzionális és komoly amatőr fotósok munkafolyamatában fellépő igényeket elégíti ki, a Photoshop Elements pedig a hobbi fotósoknak kínál olcsón, izgalmas eszközöket és megosztási lehetőségeket.
A Photoshop Express az Adobe legújabb lépése abban a folyamatban, amelyben az új online közösségek számára kihasználhatóvá teszi a díjnyertes kreatív termékeinek alapjául szolgáló fejlett technológiát. 2007 elején az Adobe bejelentette az Adobe Premiere Express elérhetőségét is, amely online videoszerkesztőként és -keverőként például az MTV és a Photobucket partnerwebhelyeken férhető hozzá. Az Adobe Premiere Express a Premiere Elements, egy teljes asztali videoszerkesztő program funkcióira épül.

Ingyenes és már elérhető
Az Adobe Photoshop Express bétaverziója a http://www.photoshop.com/express webhelyen már most ingyenesen elérhető bármilyen webböngészőből. A Photoshop Express az Adobe ingyenes, nyílt forráskódú, RIA alkalmazások készítésére szolgáló Flex keretrendszerével készült. A Flex alkalmazások egységes és gazdag felhasználó élményt nyújtanak a különböző operációs rendszereken és a leggyakoribb böngészőkben, többek között a Firefox, az Internet Explorer és a Safari alkalmazásokban. Az Adobe Photoshop Express használatához csupán internetkapcsolat és a Flash Player 9 legfrissebb verziója szükséges. Az első fázisban a Photoshop Express elsősorban az Egyesült Államok lakosai számára, angol nyelven érhető el. Az Egyesült Államok területén kívüli felhasználók lassabb működést tapasztalhatnak (de a regisztráció és a program számukra is elérhető). A tervek szerint a jövőben a szoftver más nyelveken és más országokban is elérhetővé válik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Baranyi: 150 milliót takarítottunk meg eddig kamutevékenységek kiszűrésével

Baranyi: 150 milliót takarítottunk meg eddig kamutevékenységek kiszűrésével

Mutatjuk, a most átvert korlátozásokkal hogyan nézne ki a Parlament

Mutatjuk, a most átvert korlátozásokkal hogyan nézne ki a Parlament

Először kerül szemtől szembe Putyin és Zelenszkij

Először kerül szemtől szembe Putyin és Zelenszkij

Szél Bernadettéket nem engedték be az Emmi államtitkárához

Szél Bernadettéket nem engedték be az Emmi államtitkárához

Kútba esett az év üzlete: mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemset

Kútba esett az év üzlete: mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemset

Megmutatjuk egy képen, mennyien voltak a hétfői tüntetésen

Megmutatjuk egy képen, mennyien voltak a hétfői tüntetésen