szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az UltraStar Deluxe ötlete nem korszakalkotó, PS2-n már láthattunk ilyet a Karaoke...

Az UltraStar Deluxe ötlete nem korszakalkotó, PS2-n már láthattunk ilyet a Karaoke Revolution Party és a Singstar képében (ez utóbbi PS3-ra is megszületett). A program gyakorlatilag ennek a koppintása PC-re, ráadásul nagyon jól sikerült változat, PC-n kifejezetten elsőrangúnak nevezhető. Elődjétől, az UltraStartól három fontos dolog különbözteti meg: kijavítottak benne egy halom hibát, felturbózták a külsejét és a vizuális hatásokat, és egy sor remek új lehetőséggel rakták tele.

A dal kiválasztása után kezdődhet a buli!

A dalokhoz például nemcsak képet, hanem akár WMV, DivX, XciD, AVI stb. formátumú videókat is mellékelhetünk, amelyeket a program a karaokézás közben lejátszik. Vannak különféle bónuszok az előadási módért, kereshetünk dalokra a lejátszási listában, és még bővített statisztikát is kapunk előadásunkról. Ráadásul a Party módban pluginekkel bővíthető a játékok típusa.
Az Object Pascal alapú program igazán szemet gyönyörködtető, már a látványos, mégis könnyen átlátható menük is meghozzák az ember kedvét a daloláshoz. Mellesleg temérdek skint tölthetünk le hozzá az internetről, ha az előre kapott témákkal valamiért elégedetlenek lennénk.

A háttérben akár videó is lehet!

A program Windowson már hibátlanul fut (vagy legalábbis nálunk nem jelentkezett probléma), Linuxon már van Alpha változat, és készülőben van az OS X-es változat is. Mindez ingyen... Kell ennél több?
Nos, igen. Dalok kellenek! De azok is vannak. A programhoz mintaként járó három dal mellé még rengeteget letölthetünk az internetről az UltraSong Deluxe-nak megfelelő formátumban, például a http://www.ultrastarsongs.com címről. Sőt, egy kis gyakorlással és kitartással mi magunk is gyárthatunk hozzá karaoke összeállításokat. A letölthető dalok állományai alapján viszonylag könnyen megoldható (szükségünk lesz hozzá az eredeti dalra, a dalszövegre és egy MIDI változatra a dalból). Mindehhez egy kis segítséget találunk itt.
Persze aki nem akar saját dalokkal bajlódni, a már előbb említett címről is letölthet kész karaoke változatokat. Ezeket csak be kell másolni a program Songs (alapértelmezésben a C:\Program Files\UltraStar Deluxe\Songs) könyvtárába, és a következő indításkor már választhatunk közülük.
Mivel az UltraStar Deluxe értékeli az előadásunkat, egyedül is jól el lehet vele szórakozni, de akár Party módban is használhatjuk (ablakban és teljes képernyőn is futtatható, a felülete gyakorlatilag olyan, mint a media center szoftvereké, billentyűzetről vagy akár távirányítóval is használható).
Egy hangulatos házibulihoz elengedhetetlen kellék!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!