szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Bean elsősorban azoknak való, akik a szövegszerkesztés alatt valóban szövegek...

A Bean elsősorban azoknak való, akik a szövegszerkesztés alatt valóban szövegek szerkesztését értik, nem pedig részleges kiadványszerkesztést. Vagyis nem akarnak képeket, szépen formázott táblázatokat és látványos grafikonokat beilleszteni a dokumentumokba, csak megnyitni a különböző formátumú fájlokat, átszerkeszteni a szöveget, esetleg formázni itt-ott, bekezdéseket meghatározni stb.

Vérbeli szövegszerkesztő

Ebben az esetben a Bean talán a legjobb OS X-es szövegszerkesztő. Persze táblázatokat is létrehozhatunk benne, és képeket is illeszthetünk a dokumentumokba, de ebben azért nem Pages minőség (logóval ellátott levelek készítéséhez mondjuk tökéletes). Cserébe a hiányosságokért viszont tökéletes környezetet kínál a szövegek írására, szerkesztésére, mindemellett nagyon gyors!
A szövegformázás gyorsítására találunk benne stílusmásolási lehetőséget, aki pedig jobban szereti a nosztalgikus fekete alapon zöld betűs felületet az íráshoz, tetszőlegesen változtathatja a háttér és a szöveg színét az Alternate Colors menüponttal.
Az új verzióban immár teljes képernyőn is dolgozhatunk, ami mondjuk egy MacBookon vagy MacBook Airen nagyon kényelmessé teszi a munkát.

Munka teljes képernyőn. A színeket persze mi is kiválaszthatjuk.

Szintén az 1.1-es verziótól megnyithatunk OpenDocument és Word 2007 formátumú állományokat is, sőt, akár menthetünk is ilyen dokumentumokat.
Jópofa új funkció az aláírást jelző vonal beillesztésének lehetősége, és az eszköztárat is bővíthetjük újabb ikonokkal a gyorsabb munka reményében.

Mindent egybevetve a Bean továbbra is remek szövegszerkesztő, a teljes képernyős mód pedig nagyszerű előrelépés azoknak, akik valamelyik MacBookon szeretnének írni (utazó ügynököktől a sajtótájékoztatóra rohangáló kollégákig mindenkinek tudjuk ajánlani). A MySpell helyesírás ellenőrzővel is együttműködik! A Bean 1.1 ingyenesen letölthető innen.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

PhotoPresenter 3

Az OS X Core Image grafikai lehetőségét szinte minden fejlesztő kihasználja, hogy...

techline.hu Tech

Takarítsunk Macintosh-t!

Az OS X alatt a programok eltávolítása az esetek többségében megoldható...