szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Windows képes meglepőbbnél-meglepőbb dolgokat produkálni amikor hibaüzenetekről van...

A Windows képes meglepőbbnél-meglepőbb dolgokat produkálni amikor hibaüzenetekről van szó – lásd. „A 10 legviccesebb (igazi) Windows hibaüzenet!” című írásunkat.

Vannak olyan hibaüzenetek, amelyeket legtöbb esetben csak egy hibakód jelez, legalábbis ha olyan alkalmazást használunk, amely hibakódokat küld szöveges hibaüzenet helyett (szép számmal vannak ilyenek).  A legtöbb felhasználónak azonban semmit sem mond a 123-as hiba, de a 14-es sem (pedig az utóbbi elég komoly). Sőt a rendszergazda-körökben jól ismert 33-as sem valószínű, hogy beugrik a mindennapi PC-használónak. Szerencsére van megoldás!

Az igen fantáziátlan „Error Messages For Windows” névre hallgató kis szoftver ingyenesen letölthető.Telepítése után máris láthatjuk a titokzatos kódok jelentését. Magyarul. Persze csak akkor, ha a rendszerünk magyar nyelvű – a szoftver ugyani trükkösen magából a rendszerből „olvassa ki” a kódokhoz tartozó hibaüzeneteket. Ha tehát honosított Windows van a gépünkön, akkor a kódok jelentése is magyar lesz.

A szoftver könnyen kezelhető, kisméretű és nem tartalmaz korlátozást. Csak üssük be a hibaüzenet számát, és máris láthatjuk a hiba leírását. Márpedig jóval könnyebb elhárítani a hibát, ha tudjuk, mi is volt az… Sőt, ha nagyon érdeklődünk a hibák után, akkor a Windows teljes hibaüzenet-listáját is megtekinthetjük a szoftver segítségével – ez utóbbi funkció azonban csak mazohistáknak javallott…


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!